Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Així són les dues últimes figures que coronaran les torres de la Sagrada Família

La Sagrada Família ha presentat aquest dimarts les dues últimes figures que coronaran les quatre torres dels evangelistes. Les immenses representacions de l’àngel i l’àliga ja llueixen temporalment en un dels espais del pati de materials del recinte del temple a l’espera de ser col·locades en les pròximes setmanes en la seva ubicació definitiva, a prop de 130 metres d’alçada.

Les dues últimes figures que coronaran les torres de la Sagrada Família / A.R.
Les dues últimes figures que coronaran les torres de la Sagrada Família / A.R.

En concret, les dues figures que avui han vist la llum per primer cop són la figura d’un tors humà amb un llibre acompanyada d’unes ales i una altra figura d’una àliga també amb les seves ales. L’àngel i l’àliga completaran el tetramorf format pel lleó i el bou, que ja van ser instal·lats, i suposaran un pas important en la finalització de les obres al temple. La previsió és que les dues noves figures puguin inaugurar-se el pròxim 12 de novembre.

Les dues últimes figures que coronaran les torres de la Sagrada Família / A.R.
Les dues últimes figures que coronaran les torres de la Sagrada Família / A.R.

Xifres rècord de visitants i previsions d’obres

La presentació de les figures ha tingut lloc a la sala Creuer del temple, un espai ubicat a prop de 65 metres d’alçada sota la base de la futura torre de Jesucrist. En la roda premsa, el director general de la Junta Constructora, Xavier Martínez, ha assegurat que la Sagrada Família preveu igualar enguany les xifres de visitants d’abans de l’esclat de la pandèmia, de manera que si se segueix aquest ritme de visites s’assolirà a finals d’any el rècord de 4,5 milions del 2019.

Per la seva banda, malgrat els notables avenços de l’obra, l’arquitecte en cap de la Sagrada Família, Jordi Faulí, ha assegurat que ara per ara és molt complicat posar una data a la finalització completa dels treballs, que abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus preveien culminar-se d’aquí a tres anys. “La intenció era poder acabar la part arquitectònica de les obres l’any 2026, però la pandèmia ens va fer canviar els plans. En tres anys tindrem segur la creu a punt i també la capella de l’Assumpta, situada al carrer de Provença”, ha precisat Faulí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa