La Basílica de la Sagrada Família preveu igualar enguany les xifres de visitants d’abans de l’esclat de la pandèmia. Així ho ha anunciat el patronat aquest dimarts al matí en una roda de premsa des de la sala Creuer del temple, on han detallat que si se segueix aquest ritme de visites s’assolirà a finals d’any el rècord de 4,5 milions del 2019.
El director general de la Junta Constructora, Xavier Martínez, ha confirmat també que aquest 2023 se superaran els 100 milions d’euros d’ingressos, dels quals la meitat aniran destinats a finançar obres del temple. En aquest sentit, prop de 2,4 milions d’euros dels recaptats serviran per nodrir un nou fons d’acció social que es repartiran entre diferents projectes solidaris promoguts per entitats del tercer sector.
La intenció del patronat és que aquesta iniciativa tingui continuïtat al llarg dels anys i que cada any es decideixi quina part dels beneficis de la basílica es volen destinar al fons. Pel que fa a l’edició d’aquest any, la previsió és que la primera convocatòria d’aquestes subvencions tingui lloc a mitjans del pròxim mes de desembre i que en les pròximes setmanes es facin públiques les bases per poder accedir-hi.
Dues figures noves i incògnita amb la finalització
En la presentació d’aquest dimarts -la segona que té lloc a l’espectacular sala Creuer, ubicada a prop de 65 metres d’alçada sota la base de la futura torre de Jesucrist- també s’han presentat en societat les figures immenses que coronaran les dues torres dels evangelistes que faltaven per enllestir i que seran inaugurades el pròxim 12 de novembre. En concret, es tracta de la figura d’un tors humà amb un llibre acompanyada d’unes ales i d’una altra figura d’una àliga també amb les seves ales. Ambdues es col·locaran a prop de 130 metres d’alçada, completant d’aquesta manera el tetramorf format pel lleó i el bou, que ja van ser instal·lats.
Malgrat els notables avenços de l’obra, l’arquitecte en cap de la Sagrada Família, Jordi Faulí, ha assegurat que ara per ara és molt complicat posar una data a la finalització completa dels treballs, que abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus preveien culminar-se d’aquí a tres anys. “La intenció era poder acabar la part arquitectònica de les obres l’any 2026, però la pandèmia ens va fer canviar els plans. En tres anys tindrem segur la creu a punt i també la capella de l’Assumpta, situada al carrer de Provença”, ha precisat Faulí.