Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El fotoperiodista denunciat per la Urbana demana empara al Síndic
  • CA

El fotoperiodista David Melero ha demanat empara al síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, després d’haver rebut el 26 de desembre una sanció administrativa de la Guàrdia Urbana per suposadament saltar-se el toc de queda d’1 hora a 6 hores de la matinada. Melero ha assegurat que va complir la llei, perquè estava treballant, fet que eximeix el compliment de la mesura. A petició de la mateixa Sindicatura el fotoperiodista s’ha reunit aquest dimecres amb l’òrgan municipal, per tal de rebre assessorament, ha explicat Melero al TOT Barcelona. D’altra banda, des del Sindicat de Periodistes han requerit informació a la policia barcelonina per esclarir els fets. Una policia que, al seu torn, ha negat errors per multar-lo.

“Estava tornant a casa de treballar”, ha justificat Melero, a través de les xarxes socials. Anteriorment, ja havia explicat el cas: havia acabat de fer la seva feina, després de cobrir la nit barcelonina. En concret, havia anat a captar imatges sobre una festa al districte de Nou Barris. En tot moment anava identificat amb les credencials oficials del sector, tant del Col·legi de Periodistes de Catalunya com del Sindicat de Periodistes de Catalunya. Tant des del compte oficial de Twitter de la Sindicatura com del mateix Síndic se li ha donat suport al fotoperiodista. De totes maneres, va rebre la sanció per part d’agents de la Urbana, que es van comportar amb “prepotència, supèrbia i xuleria, segons el relat de Melero.

Prova que ha estat treballant mentre el toc de queda ha estat en vigor és la cobertura informativa que ha fet aquest fotoperiodista d’un encastament en una botiga de tecnologia de Sants durant la primera nit en què estava prohibit sortir al carrer -amb comptades excepcions-. Segons la Guàrdia Urbana, la intervenció dels policies que van multar a Melero va ser “ajustada a dret”. A través d’una piulada a Twitter, la policia de Barcelona va assegurar que, segons la versió dels agents, el testimoni exposat per Melero “difereix molt de l’aportada pel periodista”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa