Fernando Simón: “No ens agrada veure imatges com les de les platges de Barcelona”

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries ha assegurat que el canvi de fase de Barcelona no dependrà de "percepcions" sobre les aglomeracions al litoral

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha advertit aquest dijous en roda de premsa que el ministeri de Sanitat veu amb preocupació l’alta afluència a les platges barcelonines en els darrers dies. “No ens agrada veure imatges com les de les platges de Barcelona”, ha reconegut l’expert de la Moncloa. “Són situacions que poden generar una certa sospita que no hi ha una consciència clara de la població sobre els riscos als quals estem exposats”, ha dit.

El ministeri ha d’aprovar demà els canvis de fase als diferents territoris de l’Estat i el toc d’alerta podria qüestionar la idoneïtat del pas de Barcelona ciutat a la fase 1. No obstant, Simón ha assegurat que l’equip tècnic que s’encarrega de decidir els canvis no es deixa influir ni per “pressions externes”, ni “percepcions” o “situacions personals” a l’hora de prendre decisions. “Crec que estem sent el més objectius possible”, ha dit Simón. La decisió sobre la capital catalana, ha dit, no es basarà en “una situació que no sabem si pot ser generalitzada o no”.

Turisme estival sense garantia de risc zero

En relació a l’arribada de turistes aquest estiu, Simón ha dit que el sistema sanitari s’està preparant perquè “els riscos siguin els menors possibles” però que no hi ha risc “zero”. “El sistema que s’ha implementat en les últimes setmanes de control i capacitat de detecció era impensable. D’aquí al juliol s’implementaran més mesures”, ha afegit.

Simón també ha dit que el coneixement de la malaltia ha anat evolucionant i que alguns estudis apunten que els factors climàtics podrien tenir alguna incidència en la transmissió i evolució del virus. A més, ha dit que s’han detectat més casos asimptomàtics dels que esperaven inicialment, tot i que encara no tenen clar quin paper juguen en la transmissió de la malaltia.

Més informació

Nou comentari