Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’exprofessor dels Maristes entra a presó per abusos sexuals a menors
  • CA

L’exprofessor de l’escola Maristes de les Corts, Joaquim Benítez, ja és a presó. Tal com ha informat Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat, concretament, va entrar voluntàriament aquest dimecres a les 20.15 hores per complir condemna per quatre delictes d’abusos sexuals a menors d’edat, comesos entre 2006 i 2009. En aquell moment, Benítez era el professor d’educació física dels menors.

Els fets pels quals ara és entre reixes l’han condemnat a 21 anys de presó. A més, ha de pagar a les víctimes una indemnització de 120.000 euros, se l’ha imposat un ordre d’allunyament i té prohibit treballar de professor durant els pròxims 13 anys i 8 mesos. D’altra banda, la sentència també estableix que l’entitat asseguradora de l’escola és la responsable civil dels fets i, per tant, ha de respondre pels danys i perjudicis provocats a les víctimes.

Benítez abusava dels menors en el seu despatx

Els abusos sexuals dels quals s’acusa Benítez els va cometre aprofitant la posició de poder que li donava ser professor del col·legi. El seu ‘modus operandi’ era citar els alumnes al seu despatx dient-los que els faria un massatge per tractar possibles lesions. S’ha determinat que va abusar de quatre alumnes.

Per molt que ara Benítez estigui a presó, hi ha dolors que no es poden curar de cap manera. Així ho va confirmar el pare d’una de les víctimes, Manuel Barbero, que el passat octubre va dir que “No hi ha justícia quan la justícia triga set anys a dictaminar sobre un pederasta confés des del primer minut”. Aquesta declaració la va fer quan es va condemnar Benítez a 21 anys de presó. Paral·lelament, Barbero va criticar que no s’hagi fet justícia amb totes les presumptes víctimes. “Va ser denunciat per 26 víctimes i només se l’ha condemnat per quatre i, a més, que no s’ha sentit la resta de víctimes”, va criticar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa