Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un denunciant del cas Maristes critica la lentitud de la justícia
  • CA

El pare d’una de les víctimes que va denunciar el cas Maristes, Manuel Barbero, ha dit que “No hi ha justícia quan la justícia triga set anys a dictaminar sobre un pederasta confés des del primer minut”. Aquestes paraules les ha compartit després aquest dimecres al matí s’hagi condemnat 21 anys de presó a Joaquín Benítez, exprofessor d’educació física del col·legi Maristes de les Corts, per haver abusat sexualment de quatre alumnes menors d’edat entre el 2006 i el 2009.

En aquest sentit, Barbero, que també és fundador l’associació Mans Petites, s’ha queixat pel fet que Benítez “fos denunciat per 26 víctimes i només se l’hagi condemnat per quatre i, a més, que no s’hagi sentit la resta de víctimes”. També ha criticat que no s’hagi fet res davant dels altres professors també denunciats. “No és justícia que es presentin gairebé 100 denúncies contra diferents professors i no s’hagi produït cap investigació”, ha afegit.

Barbero denuncia que la justícia “no té en compte la recuperació de la víctima”

Davant d’aquesta situació, Barbero ha afirmat que ni Benítez ni la resta de professors “pagaran per tot el que han fet. La justícia que només busca castigar l’agressor sense tenir en compte la recuperació de la víctima no és justícia”, ha recordat.

Amb aquest posicionament, el Suprem ratifica la pena imposada inicialment per l’Audiència de Barcelona i secundada després també pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En el pronunciament d’aquest dimecres, la sala penal ha rebutjat dos recursos, un presentat pel condemnat i un altre per la companyia d’assegurances del centre educatiu. Pel que fa a la condemna a Benítez, en la sentència del Suprem, recollida per l’ACN, es diu que les declaracions de les víctimes han estat corroborades i han servit per imposar aquesta sentència a l’exprofessor. A més, veu adequat la catalogació de delicte continuat d’abusos sexuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa