Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Suprem confirma la pena de presó per a Benítez pel cas Maristes
  • CA

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de 21 anys de presó per a Joaquín Benítez pel conegut com a cas Maristes. En concret, l’alta cambra considera l’exprofessor d’educació física del col·legi Maristes de les Corts culpable d’haver abusat sexualment de quatre alumnes menors d’edat entre el 2006 i el 2009.

Amb aquest posicionament, el Suprem ratifica la pena imposada inicialment per l’Audiència de Barcelona i secundada després també pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En aquest darrer pronunciament, la sala penal ha rebutjat dos recursos, un presentat pel condemnat i un altre de la companyia d’assegurances del centre educatiu.

En aquest sentit, l’alt tribunal confirma que l’assegurança és responsable civil directa de les indemnitzacions a les víctimes, que hauran de rebre 120.000 euros. Cal recordar que la fundació titular de l’escola va ser declarada, a més, responsable subsidiària.

Segons consta en la sentència del Suprem recollida per l’ACN, el tribunal considera que les declaracions de les víctimes han estat corroborades per altres elements de prova i són suficients per condemnar Benítez. També veu correcta la qualificació de delicte continuat d’abusos sexuals.

L’alta cambra també confirma que l’assegurança de l’escola és la responsable civil directa i ha de respondre pels danys i perjudicis causats, sense que pugui argumentar falta de cobertura en tractar-se d’un delicte dolós. El tribunal conclou que aquesta excepció només es pot al·legar en la relació interna entre l’assegurador i l’assegurat, però no en relació amb els menors perjudicats.

Una resolució posposada

El veredicte final del conegut com a cas Maristes s’esperava per a principis d’estiu, ja que els membres de l’alta cambra tenien previst inicialment reunir-se per tractar aquesta qüestió abans de la temporada estival. Tanmateix, la trobada per tractar el cas va ser finalment posposada i no va poder celebrar-se fins al passat 5 d’octubre.

Malgrat que Benítez només ha estat condemnat per abusar sexualment de quatre alumnes, cal recordar que l’exprofessor d’educació física del col·legi Maristes de les Corts compta amb denúncies de prop d’una vintena d’altres antics estudiants que finalment no van tenir recorregut judicial en considerar que els delictes ja estaven prescrits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa