Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La bomba trobada a la Barceloneta, traslladada en globus a 45 metres de profunditat
  • CA

Uns globus han estat la solució després de la troballa d’una bomba sense explotar a la platja de Sant Sebastià, a la Barceloneta. Des d’ahir al migdia la platja ha estat tancada per evitar danys, i a les 15:35 hores d’avui ha estat detonada de forma controlada. Els encarregats de fer-ho han estat els artificiers de l’Armada, la força marítima de l’exèrcit espanyol.

​[r:1]

Un Guàrdia Civil del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) fora de servei va localitzar el projectil, que està datat del 1936 i seria una bomba de la Guerra Civil. L’home va trobar l’artefacte 25 metres endins i a tres metres de profunditat. Després de constatar que podria ser un explosiu, la Guàrdia Urbana, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra van acordonar la zona per començar a treballar. 

La competència en aquests casos recau en l’Armada, tal com detallen fonts policials. Així, un vaixell de l’exèrcit espanyol ha arribat des de Cartagena per fer-se càrrec de la situació. Els artificiers de l’exèrcit han transportat la bomba utilitzant globus d’elevació submergits. El projectil era “altament volàtil”, segons fonts policials. A més, contenia 70 quilos d’un component químic molt explosiu, conegut popularment com a TNT. 

​[r:1]

Finalment l’explosió controlada s’ha fet a 45 metres de profunditat i a gairebé dos quilòmetres de la costa. El moment de l’explosió ha estat gravat per l’exregidor de la CUP Jordi Magrinyà. 

 

Segons ha informat la Guàrdia Civil, els bussejadors encarregats de neutralitzar el projectil de la platja de Sant Sebastià van arribar a la capital catalana a les 1:20 hores de la matinada.

Més notícies
Així és el possible artefacte explosiu trobat a la platja de Sant Sebastià
Notícia: Així és el possible artefacte explosiu trobat a la platja de Sant Sebastià
Comparteix
Les imatges cedides per la Guàrdia Civil mostren com s'han fet les mesures de l'objecte
Desallotgen la platja de Sant Sebastià per un possible artefacte explosiu
Notícia: Desallotgen la platja de Sant Sebastià per un possible artefacte explosiu
Comparteix
La zona quedarà tancada almenys fins demà per donar temps que arribi l'Armada i pugui, si és necessari, fer explotar l'objecte
La bomba trobada a la platja, testimoni del patiment de la Barceloneta durant la Guerra Civil
Notícia: La bomba trobada a la platja, testimoni del patiment de la Barceloneta durant la Guerra Civil
Comparteix
El barri mariner va ser un objectiu militar recurrent a causa de la seva ubicació, indústria i proximitat al port

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa