Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desallotgen la platja de Sant Sebastià per un possible artefacte explosiu
  • CA

Aquest migdia ha quedat desallotjada la platja de Sant Sebastià per la possible presència d’un artefacte explosiu a 25 metres a dins del mar i 3 metres de profunditat

Ha estat un agent fora de servei de la Guàrdia Civil, concretament del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS), qui ha localitzat l’objecte sospitós al mar, han informat fonts policials. Des de llavors s’estan fent inspeccions amb un perímetre de seguretat de 250 metres tant a la zona de la sorra com a l’aigua. ‘Després d’haver mobilitzat la gent, s’ha alçat la bandera vermella i s’ha prohibit banyar-s’hi.  

L’artefacte podria ser un “projectil aeri” de la Guerra Civil. Si es confirma això, artificiers de l’Armada procedirien a fer-lo explotar. Ho ha explicat el tinent d’alcaldia responsable de Seguretat, Albert Batlle, acompanyat de l’alcaldessa accidental Laura Pérez. Així mateix, Batlle ha aclarit que no “és estrany” que es trobin aquests artefactes segons li ha fet saber la Guàrdia Civil. Ara bé, en un diumenge asolellat d’agost amb gran afluència a la platja, ha estat necessari engegar tot un dispositiu de prevenció que ha afectat desenes de persones que descansaven a la tovallola. 

El vaixell de l’Armada, però, arribarà demà, ja que ha sortit avui de Cartagena. Quan estigui a Barcelona el vaixell de la branca marítima de les Forces Armades Espanyoles, es podran escatir les característiques de l’aparell i decidir què s’hi fa. Fins llavors, l’àrea precintada quedarà igual.

La Magda Jové, una banyista que estava a la platja, explica que ha vist com una embarcació amb policia ha estat “buscant alguna cosa”  durant “una estona” al mar i que, finalment, uns agents de paisà li han demanat que marxessin “fins a les dutxes”.

Imatge d’una embarcació policial fent tasques al mar / Cedida (Magda Jové) 

La Guàrdia Urbana ha col·laborat en el dispositiu que lidera la Guàrdia Civil i en què també hi ha presència dels Mossos d’Esquadra.

La policia barcelonina ha demanat a les xarxes socials que se segueixin els canals de comunicació oficials i que no es difonguin informacions no contrastades.

 

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Un de pas a agost 25, 2019 | 18:25
    Un de pas agost 25, 2019 | 18:25
    Apa ja tindrem un buc de guerra a les nostres costes, a veure quant triga a marxar. De fet, és possible que se'l deixessin ells, extrany es que no l'hagin vist fins avui... Apa salut i República aquí i a Ñ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa