Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’estació d’Arc de Triomf estrena un mural reivindicatiu
  • CA

L’estació d’Arc de Triomf té una nova decoració que reivindica els drets de les persones amb discapacitat. Tal com ha informat TMB a través de Twitter, els autors són integrants de la Fundació Eurofirms, que fomenta la inserció laboral de les persones amb diversitat funcional. Aquest treball també és resultat de la feina del col·lectiu d’art urbà Boa Mistura, que ha acabat de completar el mural pintant un lema que vol donar visibilitat a aquest col·lectiu: “Soc aquí”. L’acció s’ha fet en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Fa dues setmanes l’estació de Sant Andreu també va estrenar un mural. Es tracta d’una obra immensa, la més gran de tot l’Estat d’aquestes característiques, feta pels artistes Roc Blackblock i Miquel Wert. Tal com va informar betevé en el seu moment, és de 3.000 metres quadrats. També és important recordar que retrata la història ferroviària de Barcelona, destacant diferents aspectes claus del seu passat i dates importants, com la inauguració de la primera línia de tren de tot l’estat, que va connectar les ciutats de l’Hospitalet i Mataró.

Un mural que rendeix homenatge als passatgers del tram

En un altre punt de la ciutat, a la parada de tram de Sant Martí de Provençals, es va començar a preparar un altre mural el passat mes d’octubre de la pintora i muralista Elisa Capdevila. Tal com va informar en el seu moment Tram de Barcelona, la idea era que l’obra retratés els passatgers del tram i tota la seva diversitat: “amb els seus cossos diferents, formes de vestir, estils de vida, ètnies i edats”, entre altres.

Un altre fet important és que es va comptar amb la participació dels mateixos passatgers. Per una part, se’ls va animar a “desxifrar” les diferents escenes que apareixien i, per l’altra, algunes finestres de l’estació es van convertir en part de l’obra. És a dir, van fer de vitrines on es van exposar objectes relacionats amb l’obra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa