Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un mural rendeix homenatge als usuaris del tramvia
  • CA

Tram de Barcelona està preparant un homenatge molt especial per als seus usuaris: un mural de la pintora i muralista Elisa Capdevila. Tal com ha informat Tram de Barcelona en un comunicat, aquest mural representarà els passatgers del mitjà de transport i tota la seva diversitat “amb els seus cossos diferents, formes de vestir, estils de vida, ètnies i edats”, entre altres. Es trobarà a la parada de Sant Martí de Provençals, per on passen les línies T5 i T6.

Un altre fet a destacar és que es vol fer participar els passatgers del tram en aquest homenatge. Per una part, se’ls convidarà a “desxifrar” les diferents “escenes que protagonitzaran els personatges del mural”. D’altra banda, s’integraran a l’obra algunes de les finestres de l’estació, que faran de vitrines on s’exposaran objectes que es poden relacionar amb els personatges de l’obra.

Una obra que convida a observar i reflexionar

Aquest treball és una manera de mostrar com són les persones que agafen sovint aquest mitjà de transport per anar a treballar, visitar la família o anar a buscar els seus fills a l’escola. L’obra, a més, convidarà a tothom que passi per davant seu a observar aquestes escenes i reflexionar.

En un altre punt del districte de Sant Martí, a la zona de la Via Trajana, hi ha un altre mural que també parla dels barcelonins. Es tracta d’una obra de més de 3.000 fotos que, el passat mes de gener, van fer veïns de totes les edats de la Via Trajana amb la Xarxa de Suport Mutu de la Via Trajana i el col·lectiu artístic La Matrioska. Aquestes fotos mostren la història de la zona i dels veïns i estan col·locades en forma de collage. Un dels trets més destacables és que, juntes, formen uns habitatges amb un pati compartit al centre. Aquesta imatge representa els edificis construïts amb aluminosi en els anys cinquanta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa