Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El mural més gran de l’Estat ja es pot visitar en una estació barcelonina
  • CA

Barcelona compta des d’aquesta setmana amb una nova obra artística de rècord. L’estació de Sant Andreu ja ha estrenat l’immens mural creat pels artistes Roc Blackblock i Miquel Wert, la peça d’aquestes característiques més gran de tot l’estat espanyol.

Aquesta actuació artística es troba ubicada a les instal·lacions de la nova estació, que ja es troba en la recta final de les obres i que està previst que pugui entrar en funcionament durant la segona setmana del mes de desembre. Segons informa Betevé, el mural ocupa un total de 3.000 metres quadrats, on es fa un repàs força complet a la història ferroviària de la capital catalana, destacant diferents elements i dates emblemàtiques com la inauguració de la primera línia de ferrocarril, que va unir les ciutats de Barcelona i Mataró.

Els dos reputats artistes que signen l’obra han treballat gairebé sis setmanes per poder deixar enllestida la monumental peça, que vol ser en certa manera una reivindicació de la importància del transport com a part del patrimoni històric de la capital catalana i que corona d’aquesta manera les esperades obres de l’estació de Sant Andreu.

Una obra d’art de la quotidianitat

Precisament, aquesta mateixa setmana s’ha inaugurat un altre mural en una altra estació ferroviària, però del servei de tramvia. La parada Sant Martí de Provençals del TRAM ja llueix amb un mural de l’artista Elisa Capdevila que representa diverses persones usuàries del tramvia amb els seus diferents cossos, formes de vestir, estils de vida, ètnies, edats i tarannàs.

En una de les parets de la parada, Capdevila hi ha dibuixat personatges de fins a 3 metres d’alçada, que formen un collage d’escenes amb parelles, persones descansant, llegint, passejant el gos, infants rient, persones amb mobilitat reduïda o amb una bicicleta. I a l’altra banda, l’obra juga amb les finestres com si fossin vitrines on s’exposen objectes que es poden relacionar o no amb els personatges de davant com si fos un joc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa