Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’església barcelonina que dona menjar a 600 persones per l’onada de fred
  • CA

L’onada de fred no només ha posat en alerta l’Ajuntament, també a un dels espais de referència d’ajuda per les persones sense llar: l’església Santa Anna, situada al barri Gòtic. Tal com ha explicat al TOT Barcelona el rector d’aquesta església solidària, Peio Sánchez, s’han reforçat els serveis de menjador i sanitaris que ofereixen. Segons Europa Press, en aquests moments s’està donant menjar a 600 persones al dia.

Pel que fa als serveis d’acollida, Sánchez ha afegit al TOT que ja ha acollit a 13 persones en situació de vulnerabilitat. La majoria d’elles són dones que viuen al carrer i la previsió és que l’acollida tingui una durada d’aproximadament 15 dies. La idea de Sánchez, però, és que quan acabi no hagin de tornar al carrer. “Estem treballant per derivar-les a altres serveis”, ha dit.

Per fer front a l’onada de fred, l’Ajuntament va activar fa pocs dies la fase d’alerta de l’Operació Fred, la qual cosa ha suposat que, entre altres coses, hagi creat 262 places addicionals per acollir temporalment més persones. Tot i això, una voluntària de l’església Santa Anna ha indicat a Europa Press que els serveis socials estan desbordats i li preocupa la situació de persones vulnerables.

Recordar les persones sense llar cada dia de l’any

D’altra banda, és evident que no és gens fàcil viure al carrer amb temperatures tan baixes com les dels darrers dies. Una de les voluntàries ho ha explicat a Europa Press amb claredat: “l’onada de fred complica la dura vida que ja tenen les persones que viuen al carrer”. Per part seva, però, Sánchez ha reconegut al TOT que l’inquieta que tants mitjans pensin ara en les persones sense sostre quan pateixen cada dia de l’any. “Per exemple, en alguns casos les onades de calor de l’estiu passat van ser encara pitjors que el fred”, assenyala.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa