Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Arriba la setmana tradicionalment més freda de l’any: Quin temps farà?
  • CA

Arriba la Setmana dels Barbuts, la setmana tradicionalment més freda de l’any. I aquest cop sembla que així podria ser. Neu als Pirineus i descens general de la temperatura. Quins dies de la setmana, però, seran els més freds a Barcelona? El front atlàntic procedent del nord portarà una rebaixa de les temperatures i petites ventades des de dilluns mateix, però no serà fins dijous que assolirem la temperatura més baixa. El meteocat, en aquest sentit, deixa entreveure mínimes de 4 graus a la capital catalana entre dimecres i divendres.

Pel que fa a les màximes, les previsions pronostiquen que Barcelona arribarà als 13 graus cada dia. Dilluns i dimarts, inclús, es podria superar aquesta xifra en moments puntuals del dia. De cara al cap de setmana vinent el termòmetre remuntarà una mica i tant les mínimes com les màximes podrien pujar 2 graus. I pel que fa a la pluja, la setmana transcorrerà amb cel serè. Només la nit de diumenge a dilluns podria caure alguna gota a Barcelona. En tot cas, seria una precipitació que, segons els experts, serà del tot insuficient per fer remuntar els embassaments.

La Setmana dels Barbuts rep el seu nom fruit de les barbes dels sants del dia 15 i 17 de gener. I, tradicionalment, sant Pau, l’Ermità; sant Maur Abat i sant Antoni Abat han portat temperatures baixes, segons diu la creença a Catalunya i han confirmat els meteoròlegs.

Canvi de temperatura general a Catalunya

D’altra banda, la cota de neu baixarà fins als 800 metres i es preveuen ruixats, això sí, més cap al Pirineu i a punts del nord-est. Especialment a la Vall d’Aran la massa d’aire fred baixarà la temperatura per sota de la mitjana, un fet poc habitual durant els darrers mesos. Els radars instal·lats en aquesta zona mostren que el descens serà més acusat a partir del dia 18, el pròxim dimecres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa