Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’escola La Mar Bella pateix els desperfectes d’unes obres: “És un martiri”
  • CA

L’escola La Mar Bella del Poblenou pateix desperfectes de la reforma i l’ampliació del centre que es van enllestir el 2019. Així ho assegura la presidenta de l’AMPA de l’escola, Ruth Cuscó, qui alhora lamenta que el més alarmant que s’ha viscut des de llavors va tenir lloc el passat juliol, quan una de les plaques que conformen la porxada del nou pavelló es va desprendre i va caure a terra. Tal com detalla al TOT, “era d’un metre i mig i pesava molt. A més, va caure a la plaça Bernat Calbó, on a les tardes acostumen a jugar els nens”. Per sort, diu, no hi havia cap nen sota la porxada i ningú es va fer mal.

Després d’aquell incident, que Cuscó recorda amb un to que encara denota angoixa, van venir els Bombers. Primer van rodejar aquella part del pavelló amb tanques perquè “ningú més passés per allà”. Més tard, van analitzar el punt on es trobava la placa que havia caigut. Segons afirma, els Bombers van arribar a la conclusió que els cargols que l’havien estat subjectant tot aquell temps no eren del material adequat. Davant d’aquella situació, indica, la direcció de l’escola va demanar a la constructora responsable de la construcció del pavelló que ho arreglés. Ho va fer.

Evitar-ho en el futur

Per part seva, des del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) asseguren que també es van implicar en aquest incident per evitar que tornés a succeir res similar que provoqués una desgràcia. “A l’agost es va reforçar tot el sistema de subjecció de les plaques i, paral·lelament, s’han doblat el nombre de cargols per a la seva fixació, i evitar així problemes similars en el futur”, recalquen.

Però Cuscó insisteix que aquest no és l’únic desperfecte que condiciona el dia a dia dels alumnes i les famílies de l’escola. Tal com assenyala, hi ha portes que “s’estan trencant” o que necessiten arreglar-se “constantment”. Finestres que només es poden obrir des de certa altura i amb “molta força”. Forats a la pista de bàsquet que es van arreglant a base de “pedaços”. Dutxes amb l’aixeta que no tanca. I topalls per a portes amb els quals els infants s’entrebanquen. “Hem demanat que els substitueixin perquè es poden fer mal”, insisteix. I això no és tot.

Sense llum

A més, hi ha uns ploms que salten i deixen l’escola sense llum i, per tant, entre altres, es fa malbé el menjar que es guarda als congeladors. “També fa que s’acabi la bateria de l’alarma del centre i, llavors salta. El passat 30 d’agost ho va fer a les vuit del matí”, alerta. En aquest sentit, el Consorci d’Educació reconeix que hi ha deficiències en els edificis de l’escola, ja que informa que aquest estiu ha estat treballant “en la reparació” d’algunes, i que continua buscant “les solucions més adequades”.

Per a l’AMPA, la gestió d’aquests problemes està lluny de ser satisfactòria. “És un martiri perquè la constructora responsable li passa la pilota al consorci i el consorci a la constructora”. És per aquesta raó que des de fa unes setmanes, l’AMPA ha decidit començar a “fer pressió”. “A veure si ens fan cas”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa