Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Es fan passar per entitats bancàries per estafar a través d’SMS

Alerta estafa. Els Mossos d’Esquadra han avisat a través de Twitter que ha tornat l’estafa en la qual els estafadors es fan passar per entitats bancàries com el BBVA a través d’un SMS. En una captura de pantalla de l’SMS es llegeix: “Càrrec processat per un import de 809,33 euros. Si no reconeix aquest recàrrec segueixi els passos a l’enllaç per a cancel·lar-lo”. Els Mossos han recomanat no entrar a l’enllaç ni facilitar cap dada personal.

Diversos usuaris de Twitter han contestat aquest post dels Mossos explicant que havien rebut missatges similars. Una d’elles fins, i tot, ha indicat que no és clienta de BBVA. “A mi també em va arribar el missatge i dos correus. Ni soc clienta del BBVA ni he demanat res per correu. Diverses persones deien que l’havien rebut”, ha indicat. Per part seva, BBVA ha contestat el missatge d’alerta dels Mossos a través de Twitter. “Hola, moltes gràcies per informar-nos. Sembla que es tracta d’un SMS fraudulent. El compartirem amb el nostre equip expert perquè l’analitzin. Tanmateix, recomanem que, si el reps, marca’l com spam o elimina’l de la safata d’entrada. Gràcies!”.

L’estafa del fill que demana diners

Fa uns dies els Mossos van informar a través de Twitter que havia tornat l’estafa del fill que demana diners a la seva família amb un missatge de WhatsApp. Aquest l’envia a través d’un mòbil que no és el seu i demana diners dient que se li ha espatllat el mòbil, que ha perdut el telèfon o que es troba a l’estranger. Els Mossos van aconsellar que en cas que alguna persona rebi una alerta d’aquest tipus, truqui al mòbil des del qual se li envia el missatge i faci les comprovacions “que calgui” per esbrinar qui està darrere. Abans d’això, és determinant no fer cap pagament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa