Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’estafa del missatge de WhatsApp del fill que demana diners a la família

Nou missatge d’alerta dels Mossos d’Esquadra. Tal com han avisat a través de Twitter, ha tornat l’estafa del fill que demana diners a la seva família amb un missatge de WhatsApp. Aquest l’envia a través d’un mòbil que no és el seu i demana diners dient que se li ha espatllat el mòbil, que ha perdut el telèfon o que es troba a l’estranger. Els Mossos han aconsellat que en cas que alguna persona rebi una alerta d’aquest tipus, truqui al mòbil des del qual se li envia el missatge i faci les comprovacions “que calgui” per esbrinar qui està darrere. Abans d’això, és determinant no fer cap pagament.

Una altra estafa de la qual ha alertat recentment el cos de policia català és la de la trucada perduda. Tal com va detallar a través de les xarxes socials, l’estafa consisteix a fer una trucada perduda a alguna persona perquè aquesta torni la trucada. “Però si ho fas s’activa un sistema de tarifació addicional estranger i el cost de la trucada va a la butxaca de l’estafador”, van indicar els Mossos, que alhora van dir que és millor no tornar cap trucada si es desconeix un número de telèfon.

Què fer si ets víctima d’un ciberdelicte?

Davant de creixement dels ciberdelictes que busquen sostreure dades personals, els Mossos van compartir fa poc un decàleg de coses que es pot fer si se n’ha estat víctima. Alguns dels consells que hi figuren són no esborrar proves, identificar les dades robades, canviar contrasenyes i aturar pagaments, desconnectar el dispositiu de la xarxa perquè l’estafa no arribi a altres persones, contactar amb experts, avisar a altres persones implicades, avisar a la feina si l’ordinador és de l’empresa i fer-ho públic a les xarxes socials. Tal com van remarcar, difondre el problema és fonamental per prevenir altres possibles víctimes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa