Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC repta Colau i Collboni amb un pla de xoc per a Ciutat Vella

El govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni “suspèn a Ciutat Vella” perquè “no hi està governant, només hi fa contenció, però no governa ni lidera res”. És el diagnòstic d’Ernest Maragall, que assegura que no el fa “content” dir-ho però que considera que no pot callar “per responsabilitat”. Aquest avís arriba, però, amb una proposta de recepta, o almenys per intentar posar-hi remei. Un pla de xoc que els republicans asseguren que prefereixen anomenar “compromís per Ciutat Vella”.

La proposta s’estructura en tres branques: seguretat, habitatge i acció social a la via pública. I es completaria amb una taula de seguiment i control que s’hauria de reunir cada setmana per coordinar els dispositius i quinzenalment amb els representants dels veïns, als quals volen implicar. “Un dels problemes és que no hi ha complicitats amb els veïns, i fan falta“, argumenta Maragall.

Una inversió de 50 milions anuals

El president del grup municipal ha presentat el pla aquest dimecres a la plaça George Orwell, al Barri Gòtic, juntament amb el portaveu, Jordi Coronas, que és alhora el president del Consell de Districte. Segons una primera estimació –que s’hauria de polir “amb els instruments i dades de què disposa el govern i que no té l’oposició–, una inversió d’uns 50 milions d’euros anuals “permetria fer molta feina”, ha concretat Coronas.

Per al regidor, encarregat dels temes de seguretat al grup municipal d’ERC, una de les claus ha de ser necessàriament la creació d’un “equip policial específic format per agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra dedicat a combatre fenòmens com ara els narcopisos i totes les variants de tràfic de drogues”, inclosos els clubs cannàbics il·legals.

En l’àrea de seguretat, tant Maragall com Coronas han insistit molt que cal que “tota l’administració s’hi posi per accelerar els processos judicials”. “La policia treballa molt, hi ha moviment, però és com treure aigua d’un vaixell amb cubells. Cal que els tràmits judicials, com ara les ordres per fer escorcolls en pisos on es delinqueix, vagin més ràpid i per això cal que s’hi impliqui la Fiscalia, el ministeri de Justícia i la conselleria de Justícia, i possiblement canvis legislatius”, argumenten.

L’altre gran bloc és el de l’habitatge. Segons els republicans és “urgent” reduir els pisos buits que hi ha al districte, que es converteixen fàcilment en escenaris per al tràfic de drogues i altres problemes de convivència i de seguretat. I per això caldria “crear una oficina dedicada plenament a localitzar els propietaris, siguin fons inversors o particulars, i arribar a acords per adquirir-los o fer que s’hi posin llogaters, i si no funciona la mediació aplicar les sancions que permet la llei”.

I en l’àmbit social, cal “ampliar la plantilla d’educadors de carrer i treballadors socials”. “Només hi ha quatre treballadors socials al carrer en tot el districte”, ha apuntat Coronas. 

Ajudar implicant-hi conselleries

Maragall ha assegura que ells estan “disposats a ajudar en el que calgui, no es tracta només de criticar el govern de l’Ajuntament”. “Ens oferim a empaitar els departaments de la Generalitat que calgui”, ha anunciat. Serien les conselleries de Justícia, Salut, Educació i Afers Socials –tots quatre dirigits per ERC–  i l’àrea d’Habitatge del departament de Territori, en mans de Junts per Catalunya.

Els republicans diuen que ja han tingut “converses informals” amb membres de l’equip de govern i defensen que calia presentar formalment la seva proposta de “pla de xoc i de compromís” per avançar.  

Més notícies
El número 14 del carrer Príncep de Viana, on els veïns asseguren que s'hi ven droga / A. L.

La droga muta a Ciutat Vella: dels narcopisos a utilitzar famílies com a escut

Notícia: La droga muta a Ciutat Vella: dels narcopisos a utilitzar famílies com a escut
Comparteix
Les pràctiques de les màfies canvien per adaptar-se a la pressió policial a barris com el Raval
Notícia: La droga muta a Ciutat Vella: dels narcopisos a utilitzar famílies com a escut - Mobile

Les altres solucions que reclama Ciutat Vella

Notícia: Les altres solucions que reclama Ciutat Vella
Comparteix
Veïns i comerciants volen un abordatge global del problema de la seguretat | Que la policia no només augmenti sinó que canviï i que hi hagi mesures socials
Notícia: Les altres solucions que reclama Ciutat Vella - Mobile

Quatre detinguts en locals d’oci nocturn a Ciutat Vella i Poblenou per vendre droga

Notícia: Quatre detinguts en locals d’oci nocturn a Ciutat Vella i Poblenou per vendre droga
Comparteix
Un operatiu conjunt ha actuat al carrer Escudellers i al d'Almogàvers com a "toc d'alerta a la zona"
Notícia: Quatre detinguts en locals d’oci nocturn a Ciutat Vella i Poblenou per vendre droga - Mobile

Operació antidroga a pocs metres del crim de Ciutat Vella

Notícia: Operació antidroga a pocs metres del crim de Ciutat Vella
Comparteix
Mossos i Guàrdia Urbana han muntat un dispositiu per desactivar un punt de venda de substàncies prohibides denunciat pels veïns
Notícia: Operació antidroga a pocs metres del crim de Ciutat Vella - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa