Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC defensa la ‘taxa Amazon’, que ja s’ha portat als tribunals

La ‘taxa Amazon’ va entrar en vigor fa només uns dies i ja s’ha trobat amb detractors. Tal com va avançar aquest dimecres Nació Digital, la patronal dels operadors de distribuïdors de comerç a domicili, l’Organització Empresarial de Logística i Transport d’Espanya –UNO-, on hi ha empreses com Amazon, DHL i Seur, ha portat la taxa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La intenció? Tombar-la.

Per part seva, regidor d’ERC i impulsor de la ‘Taxa Amazon’, Jordi Castellana, ha defensat el nou tribut barceloní a través de Twitter. “Vam participar en la redacció d’una taxa que ha de servir per reduir congestió a la ciutat per la via de fomentar la recollida de les compres online en establiments habilitats. Confiança plena en catedràtics i Consell Tributari”, ha indicat.

26 plataformes han de pagar la ‘taxa Amazon’

La previsió és que la nova taxa l’hagin de pagar els operadors postals que facturin més d’un milió d’euros per les entregues fetes a Barcelona, que facin càrrega i descàrrega a la via pública i tinguin l’objectiu de distribuir als destins finals els productes adquirits a través del comerç electrònic. El consistori ha calculat que la taxa l’haurien de pagar 26 plataformes, cinc de les quals concentren el 62% del volum de negoci a Barcelona. Amazon està al capdavant. Tanmateix, figuren plataformes com DHL, Seur, o UPS.

Abans de l’aprovació del tribut, la regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín, va celebrar que la capital catalana tingui la primera taxa que grava el repartiment del comerç electrònic. “Som una ciutat pionera”, va assenyalar i, alhora, va remarcar que la taxa va només dirigida als operadors postals que fan un ús “molt intensiu” de l’espai públic pel volum de negoci. Tanmateix, va afegir que les distribucions “que vinguin de Centres de Distribució Urbana de Mercaderies que facin la distribució amb modes sostenibles” no estarien subjectes a tributació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa