Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC demana més català als actes institucionals per protegir-lo
  • CA

L’Enquesta de la joventut de Barcelona 2021 va posar sobre la taula que el català és una llengua minoritària per als joves d’alguns districtes. Concretament, es tracta de Nou Barris, on el seu ús habitual es redueix al 5,1 %, mentre el 86,1 % parla normalment en castellà. També és delicada la situació de Ciutat Vella, on només el 15,9 % parla català. Al districte el segueixen Sants-Montjuïc amb un 22,6 %, Sant Martí amb un 23,2 % i Sant Andreu amb un 23,6 %.

El grup municipal d’ERC s’ha mostrat preocupat en un comunicat per aquestes dades que, segons diu, “mostren una disminució de l’ús del català, especialment en determinats districtes i sectors de la població”. Davant d’aquesta situació, ha informat que en la pròxima comissió de drets socials el d’ERC presentarà un prec de tres punts per demanar més implicació del govern municipal en la preservació del català.

ERC denuncia la manca de català en actes institucionals

Per una part, demanarà que tots els regidors del govern de BComú i el PSC parlin català en actes públics institucionals. ERC ho demana després de recordar que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, han fet servir el castellà en actes públics. Un exemple és el discurs de Colau durant una conferència d’aquest 2022 de la UNESCO sobre educació superior.

Paral·lelament, el grup destacarà la importància que els pregons de la Mercè siguin en català. En aquest sentit, ha afirmat que l’escriptor Pol Guash va denunciar que el pregó de la Mercè s’havia fet en castellà durant vuit anys. Tanmateix, insistirà que cal que les programacions pròpies de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) siguin en català. “Recordem que aquest estiu cap pel·lícula de les projectades en cinemes a la fresca patrocinats o impulsats per l’ICUB tenien subtítols en català”, ha recalcat ERC.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a l'escola i a tot arreu a novembre 03, 2022 | 21:51
    Català a l'escola i a tot arreu novembre 03, 2022 | 21:51
    Per que jo pogués creure que ERC té interès en protegir el català, hauria de veure menys castellà a la TV3, que ells controlen, però el que veig és tot el contrari

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa