“No pot ser que només hi hagi 180 rastrejadors”: avís de la cap d’epidemiologia de Vall d’Hebron

Magda Campins veu "totalment insuficient" el nombre de rastrejadors amb què compta el departament de Salut

La cap d’Epidemiologia i Medicina Preventiva de l’hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha apuntat que l’actitud davant dels possibles rebrots de Covid-19 que havien d’arribar va ser massa relaxada. “Potser vam pecar d’il·lusos fa un parell de mesos pensant que aquests brots no hi serien, que la segona onada seria a la tardor i donaria temps a preparar-se”, ha expressat en una entrevista al Via Lliure de Rac1.

Campins, una de les cares visibles del Vall d’Hebron –juntament amb Benito Almirante– des que va esclatar la pandèmia, ha estat crítica amb les autoritats sanitàries pel que fa a la vigilància de salut pública. Ara concreta les seves crítiques en la quantitat de rastrejadors amb què compta. Els rastrejadors són les persones encarregades de contactar amb tots aquells que han tingut relació amb un contagiat de coronavirus per frenar-ne la propagació. Per a la cap d’Epidemiologia i Medicina Preventiva de l’hospital barceloní, el nombre actual de rastrejadors és “totalment insuficient”.

“No pot ser que amb els rebrots que tenim només hi hagi 150-180 persones fent rastrejos. Hauria d’haver-hi més de 2.000 rastrejadors per donar resposta al que hi ha ara i al que pot venir”, ha lamentat durant l’entrevista. Respecte del perfil dels rastrejadors, Campins ha recordat que no cal que siguin epidemiòlegs o experts, sinó que només els cal una formació “bàsica”.

Quant a la situació del Vall d’Hebron, Campins ha alertat que ahir van detectar cinc contagiats. A més, ha advertit que el 20% de les proves que es fan als centres d’atenció primària donen positiu.

Més informació

Nou comentari