Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Entitats veïnals retreuen a Colau que “bloquegi” el cobriment de la ronda de Dalt
  • CA

Cinc associacions de veïns del Districte d’Horta Guinardó de Barcelona critiquen que l’alcaldessa, Ada Colau, hagi estat escollida per coliderar a Europa el grup C40, la principal xarxa mundial de ciutats que lluiten contra el canvi climàtic. En una carta dirigida als membre del comitè d’aquest ens, expressen el seu desacord i acusen l’alcaldessa de “propaganda” en l’àmbit ambiental. Concretament, denuncien que Colau ha incomplert l’acord de soterrar la Ronda de Dalt, un projecte consensuat per totes les forces polítiques des del 2015. Es queixen que des de llavors només s’han cobert 182 metres i que, malgrat haver-se demostrat en aquest tram que “la contaminació acústica s’ha eliminat per complet”, l’alcadessa no ha fet cap més pas.

“El seu compromís amb el medi ambient és nul”, afirmen de forma categòrica a la carta. En el text, afirmen que Colau i el partit que lidera “ha intentat ignorar i enterrar definitivament” l’acord per soterrar la Ronda de Dalt, una “autopista urbana de deu carrils que fa 30 anys es va construir en el context de les obres públiques necessàries per als Jocs Olímpics del 1992”. Un projecte que segons aquests associacions veïnals respon a un concepte “caduc, contrari i perjudicial per al medi ambient”.

D’altra banda, remarquen que després de molts anys de lluita, el 2015 es va acordar amb totes les forces polítiques cobrir i soterrar la Ronda de Dalt al seu pas pels barris d’Horta-Guinardó. “Però en el moment en què Colau i el seu partit van arribar a l’alcaldia, va intentar ignorar i enterrar definitivament aquest acord”.

Malgrat tot, asseguren que la “perseverança” dels veïns i la “debilitat” del seu equip de govern en el seu primer mandat van permetre que es cobrís un tram de 182 metres el 2019. Un pas que ha aportat importants millores ambientals, segons diuen, ja que ha desaparegut per complet la contaminació acústica i s’ha transformat l’asfalt en un espai verd.

Ara, però, tant Colau com l’altre grup amb qui governen junts (PSC) “mantenen la negativa de convertir una autopista urbana en un espai par a la vida”,es queixen a la carta. I conclouen: “Els fets són els que ens defineixen, la resta és imatge i propaganda. I la senyora Colau, referent al medi ambient, és només imatge i propaganda”.

Les entitats signants son les Associacions de Veïns de la Taxonera, Sant Genís dels Agudells, Parc de la Vall d’Hebron, Montbau i Font del Gos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa