Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ada Colau liderarà a Europa la xarxa mundial de ciutats per a l’emergència climàtica

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat escollida per liderar a Europa la xarxa mundial de ciutats que fan front a l’emergència climàtica.

El lideratge de Barcelona davant la crisi climàtica es veu ara confirmat amb aquesta designació, que reforça el paper que la capital catalana està jugant en l’àmbit internacional. Ada Colau pren el relleu a l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, i ha estat escollida vicepresidenta europea de la Comissió Directiva del C40, el principal òrgan de govern de la xarxa mundial que agrupa les principals ciutats del món compromeses amb la lluita contra la crisi climàtica. Colau compartirà aquesta tasca a Europa amb l’alcalde de Milà, Giuseppe Sala, que també és membre de la comissió directiva.

Les ciutats membres del C40 representen 700 milions de persones i una quarta part de l’economia mundial. A través de la col·laboració i la innovació, els alcaldes i alcaldesses de les ciutats del C40 tenen la determinació de complir amb els Acords de París subscrits pels Estats l’any 2015: limitar l’escalfament global del planeta i construir comunitats saludables, equitatives i amb més resiliència.

La designació d’Ada Colau s’interpreta des del consistori com “un reconeixement al paper que està jugant la capital catalana”. El Pla Clima de Barcelona ja va ser premiat com la millor iniciativa de les grans ciutats europees, un guardó atorgat per un pacte que agrupa més de 7.000 autoritats locals i 51 regions europees. L’objectiu d’aquest projecte és rebaixar les emissions per ciutadà en un 45% de cara a l’any 2030 i ser neutre en carboni el 2050, seguint també l’estela dels Acords de París.

Imatge d'arxiu d'un espai a una superilla / Ajuntament
Imatge d’arxiu d’un espai a una superilla / Ajuntament

L’impuls del projecte Superilla Barcelona també és avui àmpliament reconegut a nivell internacional i un model de referència per altres ciutats, així com també el projecte Protegim Escoles, que s’està desplegant amb mesures similars a ciutats com París i Londres. El Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024 de Barcelona, treballat amb les entitats a través del Pacte per la Mobilitat, aposta perquè el 81% dels desplaçaments es realitzin en modes sostenibles com és el transport públic, anar a peu o amb bicicleta i fixa l’objectiu de reduir en un 25% el trànsit en vehicle privat.

Barcelona, que és enguany capital mundial de l’alimentació sostenible, també vol impulsar, a través de la xarxa C40, el paper de les ciutats en la lluita contra la crisi climàtica a través de la transformació del model alimentari. Barcelona està tenint els últims anys un paper destacat a l’escena internacional. L’alcaldessa és també la portaveu a Nacions Unides de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Josep a juliol 21, 2021 | 10:01
  Josep juliol 21, 2021 | 10:01
  que cony ha de liderar res la foca que està destruint barcelona, que la tirin al mar...
 2. Icona del comentari de: Teix a juliol 21, 2021 | 10:43
  Teix juliol 21, 2021 | 10:43
  La Colau? A Europa? liderar? Què? Valga'm Déu!
 3. Icona del comentari de: ton c. a juliol 21, 2021 | 10:46
  ton c. juliol 21, 2021 | 10:46
  Aixó ja demostra el nivell de la gent que l' escull. A continuació l' alcalde de Madrid de palmero i ja tenim el tortell.
 4. Icona del comentari de: antonio tronco cazuelo a juliol 21, 2021 | 10:53
  antonio tronco cazuelo juliol 21, 2021 | 10:53
  je,je,je, me meooooo!
 5. Icona del comentari de: Anònim a juliol 21, 2021 | 23:23
  Anònim juliol 21, 2021 | 23:23
  Que potser es cuidarà d'exterminar les cotorretes de tota Europa com fa a Barcelona ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa