Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Continues duent mascareta en interiors per prevenir la Covid-19?
  • CA

Des del 20 d’abril del 2022, la mascareta no és obligatòria en interiors, tret del transport públic -no així a les andanes i vestíbuls- i els centres sanitaris i residències de gent gran. Però tres mesos després, el Govern català ha tornat a recomanar dur la mascareta en interiors davant l’increment de casos. Les subvariants B4 i B5 d’Òmicron ja son majoritàries a Catalunya i les UCI dels hospitals ja noten un increment de casos.

Una setena onada, al juliol?

Certament, l’increment de casos s’ha disparat. I el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, s’ha sumat a l’alerta del conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Trilla ha parlat de “7a onada” de pandèmia. El metge avisa que, davant l’increment de consultes als centres sanitaris derivades de la Covid-19, les nombroses baixes de personal sanitari faran “molt probable” que calgui desprogramar activitat assistencial altre cop: “Si falla algun anestesista, infermera d’UCI, neuròleg o neurocirurgià, jo no el puc substituir. Intentarem fer la nostra feina cada dia el millor possible”, ha promès.

I fins quan durarà aquest pic? “Les previsions que va fer el BIOCOMSC [epidemiologia matemàtica] indiquen que probablement fins ben entrat el mes de juliol no arribarem al màxim“, ha dit Trilla a l’agència de notícies ACN. Tot i que ara molts casos són lleus, el número d’ingressos hospitalaris s’ha duplicat a Barcelona en un mes.

Una infermera vacuna una dona gran que viu en una residència de Barcelona / Mariona Gil
Una infermera vacuna una dona gran que viu en una residència de Barcelona / Mariona Gil

La tercera dosi per a adults, encara oberta

Certament, el ritme de vacunació a la ciutat ha disminuït, i la tercera dosi ni ha tingut l’èxit que van tenir les dues primeres. De fet, el fet que ara amb la Covid no sigui necessari agafar la baixa laboral i ni tan sols anar al CAP -es fan test d’antígens a casa- ha fet que en general s’hagi abaixat la guàrdia.

Cal recordar que la vacunació està oberta a tota la població de Catalunya a partir dels cinc anys, amb l’obertura de l’última franja d’edat i la vacunació dels nens. També està en marxa la tercera dosi a les persones majors de 18 anys. I a més, Sanitat ha donat llum verda a la quarta dosi per a persones vulnerables.

Sigui com sigui, us preguntem si continueu mantenint la mascareta en interiors tot i no ser obligatòria, més ara que la Generalitat ha recomanat tornar-la a dur sobretot en col·lectius vulnerablesp per mirar d’aturar aquesta setena onada.

Poll

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa