Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Què fa única Barcelona, la millor ciutat del món segons ‘The Telegraph’?
  • CA

Que Barcelona és una ciutat coneguda internacioalment és una certesa, com ho demostren els milions de turistes que cada any -amb l’excepció de la pandèmia- visiten la ciutat. El patrimoni cultural i arquitectònic, la platja, el clima mediterrani… la llista de virtuts de la capital de Catalunya és llarga. Però li ha valgut que el rotatiu britànic The Telegraph l’hagi declarada ni més ni menys que “la millor ciutat de la Terra” aquest 2022.

Barcelona ha passat per davant de ciutats com Sidney, Los Ángeles o Florència, a més de Madrid i Sevilla, fora del TOP 10. del rànquing que ha elaborat el diari a partir de les opinons de lectors i de l’experiència directa dels seus redactors de viatges, que han puntuat una cinquantena de ciutats del món preseleccionades amb uns paràmetres molt estrictes. Barcelona ha superat tots els filtres de l’estudi fins a situar-se al capdavant, competint amb una cinquantena de ciutats del tot el món.

El diari partia de la pregunta “quina és la millor ciutat de la Terra”, revisant des d’Atenes a Auckland, de Toronto a Tel Aviv, que van des de la seva practicitat, la seva oferta cultural i la seva història, però també per l’espai verd, el luxe i la seguretat. El resultat? Una Barcelona pletòrica: d’un total de 810 punts possibles, Barcelona n’ha aconseguit 588, 32 punts per sobre del segon lloc, que ostenta Sidney, i 274 punts per sobre de la ciutat amb la classificació més baixa.

Barcelona: 588 punts de 800 possibles

“Barcelona combina tot el que té més encant de les ciutats mediterrànies: un ritme relaxat, mesos de sol sense fi, menjar immillorable, amb la influència cultural i de disseny de gairebé qualsevol ciutat del fred nord”, diu el rotatiu. Però exactament, què té la ciutat que enamora? “Podríem parlar durant hores de les meravelles de Barcelona, ​​però les xifres parlen per si soles. Un conjunt de llocs Patrimoni de la Humanitat de la Unesco (Hospital de Sant Pau i les obres d’Antoni Gaudí, una col·lecció que abasta vuit llocs), 19 restaurants amb estrella Michelin, un aeroport a només 11 km del centre de la ciutat, un barri jueu que data del XII. segle, 39 hotels de cinc estrelles, un mirador a 288 metres (Torre de Collserola), més de 100 museus, 2.591 hores de sol”, diu diari britànic en l’explicació del seu informe amb els resultats.

Els punts negatius de la ciutat

Però Barcelona és també una ciutat amiga de la diversitat. En aquest sentit, el diari també posa en valor “una escena LGBT inclusiva, credencials de baixes emissions i una platja àmplia“. Però també hi ha alguns aspectes a millorar en aquesta millor ciutat de la terra: “Les úniques zones on Barcelona està delimitada són en el seu rànquing d’espais verds (el seu parc públic més gran, la Ciutadella, només té 17 hectàrees), i la seva alta densitat de població d’unes 16.000 persones per quilòmetre quadrat només la superen París i Bombai”, diu el rotatiu.

I a més de Barcelona, quines són les millors ciutats del món? Sidney, Ciutat del Cap, Lisboa, Venècia, Los Ángeles, Dubai, Londres, Vancuver i Florència. Sigui com sigui, és un nou reconeixement a la capital de Catalunya, que arriba en un moment clau de la seva recuperació post-pandèmia, amb la recuperació de turistes que s’ha començat a plasmar durant la Setmana Santa i que aquest estiu tindrà la seva veritable prova de foc.

Per tot plegat us preguntem quin creieu que és el punt més fort de Barcelona?

Polls
Més notícies
Llum de l'alba a Barcelona el 18 d'abril de 2022, amb presència de núvols alts / Alfons Puertas (Observatori Fabra)
Per què ‘The Telegraph’ ha triat Barcelona com la millor ciutat del món
Notícia: Per què ‘The Telegraph’ ha triat Barcelona com la millor ciutat del món
Comparteix
El rotatiu ha fet un anàlisi exhaustiu de les ciutats del món i publica el TOP 10
Turista fent fotos a la Boqueria per Setmana Santa / ACN
Barcelona, plena de turistes: la Setmana Santa recupera escenes prepandèmia
Notícia: Barcelona, plena de turistes: la Setmana Santa recupera escenes prepandèmia
Comparteix
Les vacances de Setmana Santa omplen la ciutat de visitants, alguns d'ells pel seu primer viatge en dos anys
Barcelona, una ciutat atractiva per invertir en el sector immobiliari
Una icona de Gaudí, la més comentada des que va néixer TripAdvisor
Notícia: Una icona de Gaudí, la més comentada des que va néixer TripAdvisor
Comparteix

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa