Un home de 55 anys es va suïcidar aquest dilluns quan havia de ser desnonat del pis de protecció oficial que ocupava al Bon Pastor, propietat de l’Ajuntament. L’endemà, el consistori donava explicacions sobre la situació de l’inquilí, aclarint que tenia habitacions rellogades, motiu pel qual els serveis jurídics de l’Ajuntament van iniciar el procés per desnonar-lo. A més, havien rebut queixes de l’home per conflictivitat veïnal, amb la sospita que duia a terme activitats il·lícites al pis municipal on residia.

Va rebutjar ajuda pública

L’Ajuntament també ha explicat que els serveis socials muncipals van oferir-li ajuda per accedir a una alternativa temporal d’habitatge, però la va rebutjar. A més, el d’ahir no era el primer intent de desnonament a la qual s’enfrontava l’home, que ja va viure un altre llançament recentment que va ser finalment posposat unes setmanes. 

Per la seva banda, la PAH ha considerat que aquest cas posa en evidència la “manca d’inversió” en polítiques socials i que suposa un nou fracàs del sistema de protecció per a les persones més vulnerables. De fet, ha tornat a alertar que l’atenció social que presten les diferents administracions en matèria d’habitatge és “insuficient”.

Més de 5.000 desnonaments en un any

El 2021 es va tancar amb gairebé 5.000 desnonaments per ordre judicial a tota la demarcació. Un d’ells fins i tot ha acabat als tribunals. Algun, com el que es va produir el març del 2020, va acabar als jutjats, després que sis famílies fossin desnonades del bloc Llavors, i l’Ajuntament va demandar el fons voltor propietari per no oferir-los un lloguer social, en ser vulnerables. El fons voltor va denunciar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els regidors Marc Serra i Lucía Martín, que ara estan com a imputats.

Poll Maker

Més notícies
Un operatiu dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu

Un home se suïcida a Barcelona quan anava a ser desnonat per l’Ajuntament

Notícia: Un home se suïcida a Barcelona quan anava a ser desnonat per l’Ajuntament
Comparteix
La víctima ocupava un pis propietat de l'Ajuntament de Barcelona
Notícia: Un home se suïcida a Barcelona quan anava a ser desnonat per l’Ajuntament - Mobile
La regidora Lucía Martín ACN

L’Ajuntament va desnonar el veí mort del Bon Pastor per rellogar habitacions

Notícia: L’Ajuntament va desnonar el veí mort del Bon Pastor per rellogar habitacions
Comparteix
L'home es va suïcidar aquest dilluns, el dia que havia de ser desnonat per ordre judicial
Notícia: L’Ajuntament va desnonar el veí mort del Bon Pastor per rellogar habitacions - Mobile

Nou comentari

Comparteix