Empresonen un estafador que prometia papers a dones estrangeres a canvi de diners

Els Mossos d'Esquadra el defineixen com una persona amb "bona presència" que hauria enganyat, com a mínim, 11 persones

Un home d’uns 35 anys va ingressar a presó el 29 de juliol acusat d’estafar una desena de dones estrangeres aprofitant que acabaven d’arribar a Espanya. Els Mossos d’Esquadra el van detenir el 27 de juliol després de constatar que diverses dones havien estat víctimes d’una estafa, en què l’arrestat els demanava una compensació econòmica a canvi d’aconseguir els papers.

L’estafador, que tenia “bona presència” i “grans habilitats comunicatives”, es guanyava la confiança de les víctimes després de conèixer-les a través d’apps de contactes, segons informen els Mossos. Fins ara la policia catalana ha localitzat 11 víctimes, totes elles amb un relat semblant. L’estafador buscava dones que acabessin d’arribar al país i que, per tant, es trobessin en situació irregular. En algunes ocasions es feia passar per policia o assegurava tenir contactes amb estrangeria per entabanar les víctimes, segons els Mossos.

Agents de la policia de la Generalitat el van localitzar el 27 de juliol. Els Mossos havien establert un dispositiu de vigilància per enxampar-lo després de comprovar que sempre quedava amb les víctimes a prop de parades de metro del districte de Nou Barris. Aquell dia els Mossos el van trobar assegut en un banc amb una dona, que va marxar quan va detectar la presència policial. Ell es va identificar fent servir una identitat falsa, però els agents no van caure en l’engany i el van arrestar. L’estafador va passar a disposició judicial i, després de detectar que hi havia quatre ordres de recerca i captura contra ell per fets similars, va ingressar a presó.

Tal com detallen els Mossos, quan la víctima de l’estafador no queia en el “parany”, l’home l’arribava fins i tot a “assetjar amb amenaces”. Les dones que patien les estafes no solien denunciar els fets per por a una resposta administrativa que les “perjudiqués”, tenint en compte que estaven en situació irregular.

L’arrestat també havia estafat diverses persones a qui havia llogat habitacions de pisos que no eren de la seva propietat, segons la policia catalana.

Més informació

Nou comentari