Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detenen un presumpte violador que va retenir la seva exparella durant tres dies
  • CA

Un correu electrònic ha estat la via d’escapament que ha acabat amb la tortura que una veïna de Sant Martí ha estat patint durant tres dies. Segons va relatar ella mateixa a la policia quan el presumpte agressor ja havia estat arrestat, la dona estava retinguda al seu propi pis, patint agressions sexuals per part de la seva exparella i sense possibilitat d’utilitzar el telèfon. “L’home li va trencar el mòbil per tal que no es pogués comunicar amb cap persona”, expliquen els Mossos d’Esquadra.

Per sort, la dona va aprofitar un moment de distracció i va enviar un correu electrònic mitjançant un ordinador a un conegut seu. Li demanava ajuda. Amb això, agents de la policia catalana de la comissaria de Sant Martí en va tenir prou. Van entrar al domicili de la víctima i van detenir l’home, de 37 anys i nacionalitat alemanya.

Els delictes que pesen sobre el detingut són el d’agressió sexual i el de detenció il·legal. Una doble situació que s’havia perpetuat des que l’home es va presentar al domicili de la seva exparella. Segons el testimoni de la víctima, ell hi va accedir, la va retenir i la va agredir físicament i sexual. A més de deixar-la sense mòbil, la va sotmetre a una situació de pànic permanent que impedia que la dona pogués escapar, fins i tot quan transitaven per espais públics. L’home tenia un control estricte sobre ella, apunten els mossos.

Gràcies a la valentia de la dona i la col·laboració del seu conegut, però, la policia va poder intervenir i detenir el presumpte agressor. La víctima va rebre atenció sanitària del Servei d’Emergències Mèdiques i no va requerir d’ingrés hospitalari.

L’acusat, en llibertat

Després de passar a disposició judical aquest dissabte, però, l’acusat va quedar en llibertat amb càrrecs. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la dona va decidir no presentar denúncia per agressió sexual –tot i que la policia ho recollís en la seva investigació. Les mateixes fonts remarquen que “la denúncia és element necessari per tal de perseguir aquest tipus de delictes”. Sovint, però, les denúncies per agressió sexual no s’interposen immediatament després dels fets. A vegades, la víctima triga a decidir-se o opta per no fer-ho. Sigui com sigui, el que va fer la fiscalia davant aquesta situació va ser reclamar una ordre de protecció.

Així, el TJSC destaca que “d’acord amb la petició de la fiscalia, la declaració de la víctima i l’agressor i la qualificació de risc baix per part de la força policial” imposaria una “ordre de protecció amb prohibició d’aproximació a menys de 1.000 metres”. A més, també prohibeix que l’home es comuniqui amb la seva exparella “per qualsevol via”. La causa, doncs, queda oberta per detenció il·legal i maltracte, segons fonts judicials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa