Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les empreses de Mercabarna faran 9.000 tests d’anticossos de covid-19 treballadors i clients
  • CA

Les empreses de Mercabarna faran uns 9.000 tests d’anticossos de la covid-19 als seus treballadors i als compradors que ho vulguin. Joan Llonch, president de l’Associació de Concessionaris de Mercabarna, explica en declaracions a l’ACN que han demanat pressupost a diversos laboratoris i que esperen comprar les proves la setmana vinent per començar a fer els tests tant bon punt rebin el vistiplau de les autoritats sanitàries. “Ens volem avançar a tot el que pugui venir”, ha destacat Llonch. Les proves es faran en un espai habilitat al mateix mercat i es podrien allargar durant un parell o tres de setmanes. Llonch explica que han descartat comprar tests PCR per “no desabastir el mercat”.

Llonch explica que la idea de fer els tests va sorgir fa uns 10 dies en una junta directiva d’ASSOCOME i que s’està impulsant amb el coneixement i suport de la junta directiva de Mercabarna. El president d’ASSOCOME assenyala que tots els laboratoris amb els que han contactat han vist viable el projecte tot i l’alt nombre de proves a fer i que ara han d’escollir la millor oferta d’entre tres pressupostos per engegar-les definitivament.

El test d’anticossos de la covid-19, tot i que no és tant precís com el PCR per detectar si una persona està infectada perquè fins els sis o set dies de la infecció no es comencen a produir anticossos, sí que és molt útil per saber si ha passat la malaltia i, d’aquesta manera, quantificar quin percentatge de la població, en aquest cas de treballadors i compradors de Mercabarna, és immune al virus. “Això ens permetrà treballar en un espai controlat i segur i avançar-nos als nous escenaris”, destaca Llonch.

Tot i que des d’un primer moment van descartar comprar tests PCR per “no desabastir el mercat” en un moment d’alta demanda com l’actual, sí que els utilitzaran en els cassos que el test d’anticossos no ofereixi un resultat concloent.

Un dels beneficis del test d’anticossos és que és una prova ràpida que es fa a partir d’una mostra de sang i que en 15 minuts ofereix resultats i que no requereix d’equips de laboratori complexos. Això fa que sigui factible fer les proves al mateix recinte de Mercabarna i amb la suficient velocitat pe enllestir-les en un parell o tres de setmanes. “Si la setmana vinent tenim els tests començarem a fer les proves tant bon punt tinguem el vistiplau de les autoritats sanitàries”, ha assenyalat Llonch.

El president d’ASSOCOME destaca que si finalment poden fer els tests com tenen previst seran de les primeres empreses de l’Estat en fer-ho, seguint el model de Seat que aquesta setmana ha anunciat que farà tests PCR a 15.000 treballadors tant bon punt es vagin incorporant a la feina. “Seria una fita molt important”, rebla Llonch.

Llonch explica que el cost dels tests, que superarà per poc els 70 euros, l’assumiran els propietaris de les 700 empreses majoristes per fer les proves als seus 7.500 treballadors i els compradors que a títol particular vulguin fer-se la prova.

Llonch destaca que des de l’inici de la pandèmia Mercabarna “està fent bé les coses”. Aquí, per exemple, destaca que la direcció del mercat central ha doblat la neteja i la desinfecció dels espais comuns i ha repartit de forma gratuïta tot el material de protecció com ara mascaretes o guants. “Estem en contacte permanent amb la direcció de Mercabarna i li reconeixem i agraïm la feina que està fent”, ha apuntat.

Més notícies
Mercabarna i T-Systems creen una aplicació per portar aliments a entitats socials
Notícia: Mercabarna i T-Systems creen una aplicació per portar aliments a entitats socials
Comparteix
La primera entitat social que es beneficiarà d'aquesta nova aplicació serà Creu Roja
Les empreses de Mercabarna donen 59.000 quilos de productes frescos al Banc d’Aliments
Notícia: Les empreses de Mercabarna donen 59.000 quilos de productes frescos al Banc d’Aliments
Comparteix
Unes 35.000 persones vulnerables s'han beneficiat d'aquests aliments, que s'han distribuït entre 62 entitats socials
Més demanda (i més oferta) al Banc dels Aliments de Mercabarna
Notícia: Més demanda (i més oferta) al Banc dels Aliments de Mercabarna
Comparteix
La crisi del coronavirus fa que els entitats socials necessitin incrementar el repartiment de fruita i hortalisses, però la caiguda de vendes ho està facilitant
Mercabarna assegura que el proveïment d’aliments frescos està “absolutament garantit”
Notícia: Mercabarna assegura que el proveïment d’aliments frescos està “absolutament garantit”
Comparteix
Les empreses que hi operen han pres les mesures preventives pertinents per a la contenció del coronavirus

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa