Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mercabarna i T-Systems creen una aplicació per portar aliments a entitats socials

T-Systems, filial de serveis digitals de Deutsche Telekom, i Mercabarna han creat una aplicació per portar aliments a entitats socials i col·lectius vulnerables durant la crisi del coronavirus.

L’aplicació consisteix en un mercat digital que “connecta” l’oferta d’excedents d’empreses majoristes amb entitats socials, com Creu Roja, i l’empresa de logística que transporta els aliments.

És el resultat d’un ‘hackathon’ –trobada de programadors l’objectiu dels quals és el desenvolupament col·laboratiu de programari– de 24 hores en el qual un equip de 20 experts de la tecnològica, amb la col·laboració de directius de Mercabarna, van resoldre el repte d’optimitzar la distribució d’aliments frescos a determinats col·lectius.

El projecte compta amb la col·laboració de dues empreses majoristes de Mercabarna especialitzades en fruites i hortalisses (Fruites Diego Martínez i Germans Fernández) i un operador logístic, també amb seu en el mercat majorista (TAE Transports).

La primera entitat social que es beneficiarà d’aquesta nova aplicació serà Creu Roja, amb 90 punts de distribució repartits per tota Catalunya, però es preveu anar incorporant progressivament en el projecte noves entitats socials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa