Emoció i lliçó de vida en la reivindicativa primera cursa infantil adaptada de Barcelona

S'organitzaran dues curses més a l'Eixample i la Sagrera per acollir infants que no han pogut participar-hi

Amb els sentiments a flor de pell. Així han viscut desenes de persones la primera cursa adaptada per a infants amb mobilitat reduïda que s’ha organitzat aquest dissabte dins de les festes de Sant Roc del barri Gòtic de Barcelona, on han participat 30 menors amb mobilitat reduïda.

Somriures, il·lusió i llàgrimes d’emoció han brollat cada vegada que un petit ha arribat a la meta, davant de la Catedral de Barcelona. Hi havia infants d’arreu de Catalunya i fins i tot un d’ells ha vingut des de Madrid. Només s’hi podien inscriure 30 nens a causa de la covid i molts s’han quedat amb les ganes.

La cursa, sense ànim competitiu, estava pensada per fer patent que manquen activitats i espais públics perquè menors que necessiten caminadors, cadires de rodes, fèrules per desplaçar-se puguin practicar esport. La cita ha reivindicat més visibilitat i més activitats dirigides a infants amb dificultats de motricitat.

Un participant de la cursa arribant a meta / Carola López / ACN
Un participant de la cursa arribant a meta / Carola López / ACN

Davant la bona acollida de la iniciativa pionera a Barcelona ideada per Noemí Font, mare d’una nena amb espina bífida, ja hi ha previstes dues curses més: una a l’Eixample esquerre i l’altra a la Sagrera. En la primera edició d’aquest matí, els nens i nenes que hi han participat han recorregut distàncies de fins a 30 metres, adaptades a la seva mobilitat. Tots ells han rebut premis per l’exemplar esforç que hi han demostrat.

Més informació

Nou comentari