Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns del bloc Venus amenacen amb tornar als tribunals
  • CA

Els veïns del bloc Venus del barri de la Mina avisen que no volen més endarreriments en l’enderroc promès d’aquest edifici gegant i conflictiu. Les famílies que hi viuen lluiten pel compliment d’una mesura clau de Pla de Transformació de la Mina (2000-2010), que preveia suprimir un dels immobles més precaris de la zona i reallotjar als inquilins en habitatges moderns. Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els donés la raó al juny i es desencallés el projecte, ara temen que el cessament del secretari general d’Afers Socials de la Generalitat, Francesc Iglesias, suposi un nou ajornament.

“Formava part del consell de govern del Consorci del barri de La Mina i en presidia la comissió executiva”, recorden. Aquest organisme –format per la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments de Barcelona i de Sant Adrià de Besòs– és qui té l’encàrrec d’executar l’enderroc. En un comunicat, els veïns afectats assenyalen que el pla per trobar una solució definitiva a l’edifici Venus estava ja donat de fons econòmics i només li quedava ser aprovat. Si ningú substitueix a Iglesias com a president de l’ens, no pot convocar-se la comissió que aprovaria el pla, argumenten.

Recorden que els canvis de càrrecs a les 4 administracions consorciades ja han provocat “diverses dilatacions en el temps” al llarg dels anys de batalla per l’enderroc. Ara, a més, s’hi pot sumar l’aturada per les eleccions catalanes del 14-F. Cada renovació deixa l’ens congelat durant setmanes o fins i tot mesos, durant els quals els veïns continuen patint inseguretat, fred, brutícia i manca de manteniment al seu bloc gegant. “Els ritmes polítics no es corresponen amb els ritmes de la vida que es dóna a l’edifici Venus”, protesten.

“Demanem agilitat en aquest procés i l’aprovació del pla de treball corresponent a l’edifici Venus i ens plantegem prendre mesures legals si en els propers 15 dies no rebem notícies sobre aquesta qüestió”, avisen. I tenen un bon as a la màniga: exigir a tribunals l’execució de la sentència favorable del TSJC.

Més notícies
Veïns de la Mina busquen mecenes per exigir judicialment l’enderroc del bloc Venus
Notícia: Veïns de la Mina busquen mecenes per exigir judicialment l’enderroc del bloc Venus
Comparteix
Inicien una campanya per recollir fons i pagar el judici contra l'administració, a qui reclamen 100.000 euros per danys i perjudicis pel retard del projecte
Els pisos de la Mina oculten un deute públic de 2’2 milions d’euros
Notícia: Els pisos de la Mina oculten un deute públic de 2’2 milions d’euros
Comparteix
L’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, ha demanat ja dues vegades a Ada Colau que l’ajudi a afrontar aquesta pilota d’impagaments

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa