Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els serveis de neteja tornen a esborrar “per error” un mural a favor de la llibertat d’expressió
  • CA

Els serveis de neteja de l’Ajuntament de Barcelona han tornat a esborrar “per error” un mural a favor de la llibertat d’expressió, segons avança betevé. Aquesta vegada es tracta d’una obra del grafiter Txinorri pintat en una paret pròxima a l’espai ocupat de la Kasa de la Muntanya, al barri de la Salut, a Gràcia. El col·lectiu va denunciar els fets aquest dimecres al matí i va acusar el consistori de “censurar” la pintada.

Fonts de l’Ajuntament han explicat a la televisió barcelonina que es tracta d’un “error humà” i reconeixen que els operaris no han seguit els protocols de retirada de murals pintats al carrer, que en teoria obliga els serveis de neteja a fotografiar el mural i enviar-lo a una comissió avaluadora abans de poder-lo esborrar per garantir la llibertat d’expressió dels artistes. 

El mes de febrer ja es va produir un cas similar amb el mural del grafiter Rock Blackblock al recinte de les Tres Xemeneies del Poble-sec. En aquella ocasió, l’artista va pintar un mural amb la cara del rei emèrit espanyol Joan Carles I en una acció de suport al raper Pablo Hasél, que acabava de ser empresonat. Llavors el tinent d’alcaldia de Seguretat, el socialista Albert Batlle, en va assumir la responsabilitat.

El consistori obre un expedient

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha institit via Twitter que va ser un error i que el consistori s’ha posat en contacte amb l’empresa concessionària de neteja. El també regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha afegit, a més, que s’ha obert un expedient informatiu per aclarir els fets i que es farà un “reforç” de la formació del circuit a la plantilla de neteja. “Hem traslladat disculpes al veïns/es de Kasa de la Muntanya i les hem fet extensives a l’artista, a qui oferim tornar-lo a pintar”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: amb comu no podem a maig 06, 2021 | 09:23
    amb comu no podem maig 06, 2021 | 09:23
    és el que té tenir d'okupa de l'alcaldia, a la frau kolau, cada dia més lligada al feixisme
  2. Icona del comentari de: capitao lampiao a maig 06, 2021 | 11:00
    capitao lampiao maig 06, 2021 | 11:00
    L'abadessa Colau predica el que no creu.
  3. Icona del comentari de: Se'ls veu el llautó! a maig 06, 2021 | 11:14
    Se'ls veu el llautó! maig 06, 2021 | 11:14
    Quina casualitat, mitja Barcelona (o més) està pintada i plena de merda, però només esborren i netegen els grafitis que no li agraden als Vulgars. Segur que si el Bansky fes una pintada en favor de la independència, no durava ni dues hores.
  4. Icona del comentari de: Colau, dimiteix, sisplau a maig 06, 2021 | 11:45
    Colau, dimiteix, sisplau maig 06, 2021 | 11:45
    Error? C olau és una mala persona, fa anys que és al govern de la ciutat sense fer res, crec que es dedica a fer esborrar mural que són protesta. Mireu els regidors, tres de la Janet que odia els cotxes i sols s'inventa trabes a posar-los, la resta no FOTEN RES. Colau és filla de la immigració i com a una majoria li tira més Espanya que Catalunya , A Madrid ho van veure de seguida i la van patrocinar: HA ARRUÏNAT Barcelona. Pobra Barcelona. Per Madrid s'ha acabat la capital de Catalunya. Colau, dimiteix, sisplau. Cobra molt, ella, el marit.... com voleu que dimiteixi. Barcelonins informeu-vos millor abans de votar... molt rau, rau
  5. Icona del comentari de: Anònim a maig 06, 2021 | 12:40
    Anònim maig 06, 2021 | 12:40
    La única llibertat que respecta la truja de la Colau és la d'augmentar els impostos als barcelonins per engradir la xarxa mafiosa d'estomacs agraïts que li donen suport

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa