Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Els parcs seran sempre nostres”: els amos de gossos es manifesten contra Colau
  • CA

Els propietaris de gossos, uns 500 segons els càlculs de la Guàrdia Urbana, han sortit aquest migdia al carrer per protestar contra les prohibicions d’Ada Colau a passejar el gos en alguns parcs amb catalogació especial de Barcelona. La manifestació, convocada per l’Espai Gos de la ciutat, ha reunit prop de dues-centes persones a la plaça Universitat i pretén fer “molt soroll” fins arribar a la plaça Sant Jaume, on hi ha l’Ajuntament. “El primer que demanem és que l’alcaldessa es presenti a les reunions amb l’Espai Gos i deixi de veure els animals gairebé com a coses”, ha remarcat el portaveu del partit animalista Pacma a Catalunya, Xavier Martí.

Durant la marxa s’han sentit diversos càntics, algun d’especialment simbòlic, com ara “els parcs seran sempre nostres”, una més de les moltes versions que s’han fet l’últim any i mig des que les protestes per defensar el referèndum van popularitzar “els carrers seran sempre nostres”.

Més tard, durant un manifest de l’entitat convocant ha etzibat que si l’Ajuntament de Barcelona es posiciona com un govern que estima els animals, “amb amics com aquests no ens calen enemics”. El mateix text, que ha criticat que no es garanteixi la seguretat de les mascotes amb exemples com el de les orugues processionàries, ha assegurat que no toleraran “més polítiques de desconfiança ni faltes de respecte” i que “no tornarem a demanar permís per garantir el benestar dels gossos”. Així, la portaveu del grup, ha acabat cridant: “O solucions, o desobediència”. 

Una pressió cap al govern d’Ada Colau que han completat amb una acció per visibilitzar la queixa a la mateixa plaça Sant Jaume. Cel·lo en mà i cartells de sobres preparats, han iniciat una encartellada a les tanques que separen l’entrada a l’Ajuntament de l’espai de la plaça. Es barrejaven frases reivindicatives amb imatges de gossos i s’insistia en un concepte: “No som veïns de segona”. 

Els cartells que han enganxat a terra i a les tanques de plaça Sant Jaume els amos dels gossos / D.C.

Els cartells que han enganxat a terra i a les tanques de plaça Sant Jaume els amos dels gossos / D.C.

Els propietaris dels gossos se senten “exclosos” de l’espai públic i asseguren que, si l’actual administració no té en compte les seves reclamacions, portaran el càstig a les urnes. “Ell no pot votar, però nosaltres votarem per ell”, diu un dels cartells que s’han passejat des d’Universitat fins a la porta del consistori. “Al meu millor amic no el deixen entrar al parc”, expliquen els pitets verds que porten els manifestants. 

Un dels cartells de la manifestació dels propietaris de gossos / 17 de febrer de 2019 / David Cobo

Un dels cartells de la manifestació dels propietaris de gossos / D.C. 

“Hi ha uns 150.000 gossos a Barcelona”, xifra el representant del Pacma, “així que els polítics sabran que fan amb les nostres reivindicacions”. El mateix portaveu concreta que el desplegament de l’ordenança de tinença d’animals –que va iniciar el govern de Xavier Trias– ja ha començat a aplicar multes a alguns amos de gos que han continuat fent ús d’espais on estava prohibit passejar-hi amb el gos sense lligar. 

Més notícies
L'Espai Gos Bcn convoca una protesta diumenge 17 de febrer. | Espai Gos Bcn
Torna la pressió animalista sobre Colau: manifestació de “persones amb gos”
Notícia: Torna la pressió animalista sobre Colau: manifestació de “persones amb gos”
Comparteix
La plataforma Espai Gos Bcn convoca una protesta pels "atacs sistemàtics" contra el col·lectiu
Membres de la plataforma Espai Gos Bcn. | Espai Gos Bcn
Els amos de gossos reclamen a Interior que desplaci la manifestació espanyolista de diumenge
Notícia: Els amos de gossos reclamen a Interior que desplaci la manifestació espanyolista de diumenge
Comparteix
Es queixen a la conselleria perquè permet una mobilització unionista massa a prop de la seva |Interior respon que la policia estudia la coincidència
Dos gossos fereixen de gravetat dues persones a Vallvidrera
Notícia: Dos gossos fereixen de gravetat dues persones a Vallvidrera
Comparteix
Els animals s’havien escapat de casa seva i en aquests moments estan sota custòdia del seu amo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa