Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els amos de gossos reclamen a Interior que desplaci la manifestació espanyolista de diumenge
  • CA

La plataforma Espai Gos Bcn ha presentat una queixa al departament d’Interior després que diverses entitats espanyolistes, entre elles Somatemps i Gobierno de Tabarnia, hagin convocat una manifestació per la unitat d’Espanya el mateix que dia que el col·lectiu d’amos de gossos convoca una concentració. Espai Gos Bcn va comunicar el 16 de gener a Interior la intenció de fer la protesta el diumenge 17 de febrer, amb inici a les 12 del migdia a la plaça Universitat i final a la de Sant Jaume. 

[r:1]

Els convocants lamenten que van informar a Interior del recorregut de la manifestació i que, dies més tard, les entitats espanyolistes van anunciar una protesta pel mateix dia, que començaria a les 11:30 hores a plaça Urquinaona i que acabaria també a Sant Jaume.

Espai Gos Bcn detalla que van rebre confirmació per part del departament amb un número identificatiu de la protesta. “Al nostre parer, el fet que el recorregut de la nostra manifestació i l’acte final coincideixi amb un altre convocat amb posterioritat, que res té a veure amb les nostres demandes, el pertorba i menyscaba”, manifesten. 

Temen que hi hagi “aldarulls” que els afectin

A la queixa, a què ha tingut accés el TOT Barcelona, la plataforma informa que part de l’itinerari de la manifestació espanyolista coincidirà amb la de “persones amb gos”, cosa que pot afectar el seu dret de manifestació ja que la coincidència amb els unionistes pot dificultar la seva tasca de “garantir la seguretat”. A més, recorden que es pot generar confusió perquè la seva concentració no coincideix “ni en forma, ni en fets amb la convocada a la plaça Urquinaona”. Espai Gos Bcn destaca que en altres concentracions d’entitats espanyolistes hi ha hagut “aldarulls i desordres públics”. 

Sol·liciten, per tant, que Interior modifiqui el recorregut de la manifestació espanyolista i amb els recursos necessaris per “respectar la seguretat” de la convocatòria. Per fer-ho, apel·len a la Llei orgànica 9/1983, que regula el dret de reunió, que diu que l’autoritat ha de protegir les reunions i manifestacions davant els qui intentin impedir, pertorbar o menyscabar” l’exercici de la protesta. La plataforma avança que, si Interior no actua, estudiaran altres alternatives i accions per “denunciar els fets”. 

Interior diu que la policia ha d’avaluar si hi ha risc per a la seguerat

La conselleria d’Interior puntualitza diversos aspectes sobre aquest conflicte. D’entrada adverteix que Espai Gos Bcn no va presentar la comunicació de la seva manifestació amb el nom de l’entitat. Portaveus del departament afirmen que hi ha una petició d’un particular que coincideix, en el lloc i l’hora, en l’anunciada per Espai Gos Bcn. En canvi, sí que han rebut en nom de l’entitat la queixa. “El problema de les comunicacions que no donen el nom de l’entitat organitzadora fan difícil avaluar les incompatibilitats amb altres manifestacions”, alerten.

De tota manera, com sempre que hi ha dues mobilitzacions properes en la mateixa franja horària, s’avisa els Mossos d’Esquadra i la policia local –en aquest cas la Guàrdia Urbana de Barcelona– perquè avaluin el risc que implica que coincideixin. I la llei no dona potestat per canviar o impedir manifestacions si no hi ha indicis sòlids que la coincidència de dues protestes pot provocar problemes de seguretat, independentment que una s’hagi comunicat abans que l’altra. En aquest cas, encara no hi ha els informes policials de reposta a la petició feta per la direcció general d’Administració de Seguretat (DGAS).

Més notícies
L'Espai Gos Bcn convoca una protesta diumenge 17 de febrer. | Espai Gos Bcn
Torna la pressió animalista sobre Colau: manifestació de “persones amb gos”
Notícia: Torna la pressió animalista sobre Colau: manifestació de “persones amb gos”
Comparteix
La plataforma Espai Gos Bcn convoca una protesta pels "atacs sistemàtics" contra el col·lectiu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa