Els petards de Sant Joan provoquen un avís per contaminació atmosfèrica a Barcelona

Durant els dies en què es mantinguin aquestes dades es recomana utilitzar el transport públic

La concentració de partícules PM10, nocives pel cos humà, a l’aire barceloní han comportat que es produeixi un avís preventiu per contaminació atmosfèrica. La Generalitat ha declarat aquesta nova alerta d’episodi ambiental després que se superés el màxim de partícules en suspensió PM10 tant a les mesures preses al Poblenou com a l’Eixample –on els índexs han estat els més elevats–. Segons l’anàlisi de la qualitat de l’aire del Govern, les “superacions s’han donat, fonamentalment, com a conseqüència de l’ús de productes pirotècnics durant la nit de la revetlla de Sant Joan”. Mentre l’avís està actiu, es recomana utilitzar el transport públic, tal com recorda la pàgina de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). 

Segons l’informe de la Generalitat, l’avís es posa en marxa “quan la mitjana diària dels nivells de PM10 del dia anterior sigui superior al valor de 50 µg/m³ en més d’una estació de la Zona de Protecció Especial”. En el cas del Poblenou s’ha arribat als 62 µg/m³ i a l’Eixample, als 93.  

El reial decret que regula la qualitat de l’aire –102/2011– recull que aquests nivells de partícules nocives a l’atmosfera no poden repetir-se en més de 35 ocasions en un mateix any. Especialment perquè les PM10 estan relacionades amb múltiples malalties respiratòries així com amb problemes cardiovasculars i càncers de pulmó.

Més informació

Comentaris

    Kiko 25/06/2019 11:50 pm
    Haurien d´apujar els impostos als petards, no aporten res d´útil i causen moltíssimes molesties, problemes als que tenim gos, als que volen descanssar, destrosses volant pels aires mobiliari, soroll a tot hora i ara a sobre contaminació.
    fran bcn 26/06/2019 12:44 am
    PEtards si però el cotxe no genial. A mes anar en metro amb la sauna que fa es un suïcidi, no sento jo amb el meu cotxe amb aire condicionat no tinc edat..

Nou comentari