Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els petards de Sant Joan provoquen un avís per contaminació atmosfèrica a Barcelona

La concentració de partícules PM10, nocives pel cos humà, a l’aire barceloní han comportat que es produeixi un avís preventiu per contaminació atmosfèrica. La Generalitat ha declarat aquesta nova alerta d’episodi ambiental després que se superés el màxim de partícules en suspensió PM10 tant a les mesures preses al Poblenou com a l’Eixample –on els índexs han estat els més elevats–. Segons l’anàlisi de la qualitat de l’aire del Govern, les “superacions s’han donat, fonamentalment, com a conseqüència de l’ús de productes pirotècnics durant la nit de la revetlla de Sant Joan”. Mentre l’avís està actiu, es recomana utilitzar el transport públic, tal com recorda la pàgina de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). 

Segons l’informe de la Generalitat, l’avís es posa en marxa “quan la mitjana diària dels nivells de PM10 del dia anterior sigui superior al valor de 50 µg/m³ en més d’una estació de la Zona de Protecció Especial”. En el cas del Poblenou s’ha arribat als 62 µg/m³ i a l’Eixample, als 93.  

El reial decret que regula la qualitat de l’aire –102/2011– recull que aquests nivells de partícules nocives a l’atmosfera no poden repetir-se en més de 35 ocasions en un mateix any. Especialment perquè les PM10 estan relacionades amb múltiples malalties respiratòries així com amb problemes cardiovasculars i càncers de pulmó.

Més notícies

Barcelona és la ciutat europea més afectada per la contaminació dels creuers

Notícia: Barcelona és la ciutat europea més afectada per la contaminació dels creuers
Comparteix
Líder del Mediterrani del sector creuerístic, registra els nivells més elevats d’òxids de nitrògen i de sofre i també de partícules en suspensió provinents dels vaixells
Notícia: Barcelona és la ciutat europea més afectada per la contaminació dels creuers - Mobile

Frenada històrica de la contaminació per partícules PM10 a Barcelona el 2018

Notícia: Frenada històrica de la contaminació per partícules PM10 a Barcelona el 2018
Comparteix
Les pluges van permetre que Catalunya deixés de superar el llindar anual de partícules en suspensió per primer cop des del 2000, amb només 2 estacions per sobre del màxim permès
Notícia: Frenada històrica de la contaminació per partícules PM10 a Barcelona el 2018 - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Kiko a juny 25, 2019 | 23:50
    Kiko juny 25, 2019 | 23:50
    Haurien d´apujar els impostos als petards, no aporten res d´útil i causen moltíssimes molesties, problemes als que tenim gos, als que volen descanssar, destrosses volant pels aires mobiliari, soroll a tot hora i ara a sobre contaminació.
  2. Icona del comentari de: fran bcn a juny 26, 2019 | 00:44
    fran bcn juny 26, 2019 | 00:44
    PEtards si però el cotxe no genial. A mes anar en metro amb la sauna que fa es un suïcidi, no sento jo amb el meu cotxe amb aire condicionat no tinc edat..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa