Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos sospiten que l’incendi de Collserola va ser provocat

Els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que el foc de Collserola hagi estat provocat. La policia ha obert una investigació per recollir el màxim d’informació que permeti determinar l’origen de l’incendi, però admet que tot apunta que podria haver estat intencionat. Entre les gestions d’investigació hi ha també la recollida de testimonis diversos. També estan estudiant les causes els Agents Rurals. El foc es va donar per estabilitzat i va entrar en fase de control dimarts a les 23.30. Va començar cap a les 18.30 a una zona boscosa del districte d’Horta-Guinardó i ha cremat unes 10 hectàrees.

Un grup de persones que estaven jugant a pàdel a Valldaura Esports han vist l’inici de l’incendi. Jordi, que és qui ha donat l’avís a les 18:21 hores i ha parlat amb els Agents Rurals, ha explicat a l’ACN que han vist una flamarada potent de foc que de seguida ha passat a l’altra banda del carrer. Carlos, que també estava jugant a pàdel, ha explicat a l’ACN que tal i com ha explicat als Mossos, el foc havia estat provocat perquè l’incendi ha començat justament després d’haver passat per aquell lloc un home sospitós d’uns 65 anys amb el cabell blanc, bigoti i una camisa de color blau cel. Veïns d’un bar proper a la zona han afegit que en les darreres dues setmanes hi ha hagut almenys dos petits incendis provocats a la mateixa zona.

Revisió del perímetre

Sebastià Massagué, cap de Bombers de Barcelona, ha dit que encara no donen formalment l’incendi per extingit perquè estan fent una revisió del perímetre, tant aèria com terrestre. “Hem estat treballant al llarg de la nit revisant focus calents a l’interior del perímetre i estem pendents de tancar aquesta revisió”, ha matisat en declaracions als mitjans de comunicació. També ha explicat que tot i que pràcticament es dona per extingit el foc, mantindran un vehicle al llarg de tot el dia i a la tarda activaran recursos per vetllar pel “pulmó verd” que és Collserola.

El cap de Bombers de Barcelona s’ha mostrat satisfet amb l’actuació per apagar el foc, que va començar cap a dos quarts de set a una zona boscosa del districte d’Horta-Guinardó, i preveu que el nombre d’hectàrees cremades s’elevi fins a 15 o 20 un cop s’actualitzi el recompte. També ha demanat “conscienciació” a la població davant d’un estiu que es preveu “més complicat”. De cara a Sant Joan i l’ús de petards, ha advertit que el risc d’incendi “és alt”.

Referent a les causes, Massagué ha confirmat que alguns veïns comentaven la presència d’una persona a la zona i ha admès que hi ha hagut varis incendis a la zona de Collserola. Amb tot, ha demanat ser “molt prudents” i s’ha remès a la investigació en mans dels Mossos d’Esquadra i d’Agents Rurals, per determinar l’origen del foc. En una línia similar s’ha expressat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha dit que caldrà esperar la investigació. Colau ha agraït la tasca de tots els cossos i serveis d’emergència implicats en l’extinció de l’incendi i ha demanat responsabilitat. “Necessitem cada metre quadrat de verd”, ha apuntat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa