Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinquè incendi declarat en un mes a Collserola
  • CA

L’incendi declarat aquest dimarts al vespre a la serralada de Collserola ha entrat en fase de control cap a les 22.00 hores, després d’unes tres hores en què han cremat al voltant d’unes deu hectàrees de vegetació. Fins a 27 dotacions de bombers han actuat per estabilitzar les flames que s’han localitzat a l’alçada de la carretera alta de les Roquetes, al districte de Nou Barris. Els Bombers de Barcelona han continuat amb les tasques d’extinció durant la nit. És el cinquè cop que es cala foc al parc natural en poc més d’un mes.

En declaracions a betevé, el cap dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, ha explicat que el foc ha pujat “molt ràpidament a coronar el cim on hi ha un repetidor”, que no s’ha vist afectat. Durant el capvespre, els esforços s’han centrat en el flanc esquerra de la zona de l’incendi, en “una barrancada on els mitjans aeris no poden accedir”, ha precisat Massagué. Mitjans aeris i helicòpters dels Bombers de la Generalitat s’han concentrat al voltant d’aquell indret per evitar que les flames s’extenguessin al massís de Collserola.

Els Bombers de Barcelona han mobilitzat quinze dotacions per apaivagar les flames, que han aixecat una alta columna de fum visible des de diferents barris i, fins i tot, a diferents municipis de l’àrea metropolitana. Els Bombers de la Generalitat han donar suport als Bombers de Barcelona al llarg del vespre amb sis unitats terrestres i sis dotacions aèries, inclosos quatre avions de vigilància i atac i dos helicòpters bombarders. Els mitjans aeris s’ha retirat al fer-se fosc.

Els serveis d’emergències han rebut avís del foc cap a les 18.34 hores. Dues hores més tard, els Agents Rurals calculaven provisionalment que s’havien cremat 7,89 hectàrees de terreny forestal. El 26 de maig es va originar un altre incendi just a la mateixa zona, que va arrasar dues hectàrees de vegetació. Massagué ha advertit que el bosc es troba molt sec, cosa que incrementa el risc que el foc pugui propagar-se.

Afectacions al subministrament i al trànsit

Els Bombers han tallat el subministrament elèctric d’alta tensió mentre miraven de sufocar les flames. A més, la Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit en una desena de carrers i trams de carreteres als districtes d’Horta-Guinardó i Nou Barris.

Tot i l’abundant fum, les flames no han provocat cap víctimes ni tampoc ha sigut necessari desallotjar cap persona. El cap dels Bombers de Barcelona ha afegit que cap habitatge ha patit danys.

Una portaveu de Bombers de la Generalitat ha explicat que l’incendi no ha arribat a aproximar-se a zones habitades de la ciutat. També s’hi han desplegat agents de la Guàrdia Urbana, membres de les Associacions de Defensa Forestal i tres unitats del Servei d’Emergències Mèdiques.

Més notícies
Els Bombers de Barcelona treballen en l'extinció del foc a Collserola en una imatge d / Bombers
Barcelona intensifica el patrullatge als barris de muntanya per la campanya forestal d’estiu
Notícia: Barcelona intensifica el patrullatge als barris de muntanya per la campanya forestal d’estiu
Comparteix
L'any passat es van produir 9 incendis que van afectar 0,27 hectàrees a l'àrea barcelonina del parc
Incendi a Collserola / Bombers de Barcelona
Incendi a Collserola: els Bombers mobilitzen un helicòpter
Notícia: Incendi a Collserola: els Bombers mobilitzen un helicòpter
Comparteix
Deu dotacions s'hi han desplaçat per tal de controlar el foc

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Colau, terrorisme CO2 a juny 09, 2021 | 05:34
    Colau, terrorisme CO2 juny 09, 2021 | 05:34
    Colau ha abandonat Barcelona, no cuida res de res. Barcelona es un niu d'escombreries i bruticia per tot arreu. La Plaça Gala Placidia es un abocador de merda comuna, contaminant. No entenc com el psc permet la barbarie antiecologica de la bruta i salvatgeColau, terrorisme ecologic. Cremar Collserola produeix el CO2 de tot un any de cotxes.
  2. Icona del comentari de: Barceloní. a juny 09, 2021 | 08:04
    Barceloní. juny 09, 2021 | 08:04
    Esperem que no s'apliqui el remei que va donar George Bush jr. als que reclamaven solucions per fer front als incendis de l'estat de California: "Talleu tots els arbres". A casa nostra, malauradament, hi ha mentalitats semblants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa