Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona intensifica el patrullatge als barris de muntanya per la campanya forestal d’estiu
  • CA

Els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana han posat en marxa la campanya forestal per evitar incendis durant l’estiu a les gairebé 1.800 hectàrees de superfície del parc que pertanyen a la ciutat. La Guàrdia Urbana intensificarà el patrullatge als barris de muntanya per detectar i evitar actituds que puguin augmentar el risc d’incendi. Com cada any, els bombers han posat en marxa el Parc de Bombers de Vallvidrera per poder actuar amb menys temps de resposta en cas d’incendi. Les darreres setmanes s’han fet tasques de prevenció a l’entorn de Collserola que ara s’amplien al màxim nivell amb l’entrada dels mesos de més calor.

L’estiu del 2020 es van produir 9 incendis que van afectar 0,27 hectàrees a l’àrea barcelonina del parc. El dispositiu que desplega estableix tres zones de cobertura bàsiques a Collserola amb recorreguts diaris per l’entorn forestal: Parc de Vallvidrera (del Cim del Forat del Vent a Santa Creu d’Olorda), Parc de la Vall d’Hebron i Parc de l’Eixample (carretera de les Aigües, carretera de Vallvidrera i barris del vessant nord del túnel) i Parc de Sant Andreu (Torre Baró, carretera Alta Roques, carretera del Cementiri i Ciutat Meridiana).

Les tasques consisteixen en reconeixement i recorreguts diaris i reguardes efectives segons les prealertes decretades amb punts fixes de vigilància durant les hores de més risc si es considera necessari. L’Ajuntament de Barcelona també ha engegat una campanya de comunicació dirigida a les persones que resideixen i visiten les zones forestals per tal d’incidir en la seva col·laboració per mantenir aquests espais lliures d’incendis i per fer-ne un bon ús de l’entorn. La campanya també té l’objectiu de donar a conèixer els passos a seguir davant un incendi forestal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa