Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos intervenen en tres desnonaments i mig cada dia a Barcelona

Des de l’1 de gener al 31 de maig de 2019 els Mossos han actuat en 1.076 desnonaments per ordre judicial arreu de Catalunya, la meitat dels quals a Barcelona. Tan sols en els primers cinc mesos de l’any, s’han comptabilitzat 521 actuacions d’aquest tipus a la capital catalana. El ritme, a aquestes alçades de l’any, és  similar al que es va viure al global de l’any passat, quan a la ciutat es van executar 1.091 desallotjaments amb presència policial. Durant el 2018, els Mossos van ser necessaris en 3 desnonaments al dia –2,99– i en el cas del la primera part del 2019, l’estadística està situada en 3,47 actuacions diàries. Així i tot, cal destacar que durant l’agost es frena l’activitat judicial i això repercuteix en el global de l’any.

Aquestes xifres les ha certificat el conseller d’Interior Miquel Buch en una resposta parlamentària  a la diputada de la CUP, Maria Sirvent, a la que ha tingut accés El Món. La dada també és prou coherent amb les darreres dades oficials, que corresponen al 2017, difoses per Interior sobre el temps esmerçat pels Mossos en el Pla Operatiu Específic d’Habitatge. Concretament, el temps d’ocupació registrat en els dispositius de seguretat ciutadana i judicial va ser de 533.428 hores.

Per ciutats, Barcelona se’n porta la palma, ja que la segona ciutat en el rànquing, a molta distància, és Granollers, amb 102 intervencions registrades. En la tercera posició, es troba Badalona, amb 66 desnonaments -el 2018 van ser 104-. A Mataró, la policia catalana ha col·laborat en 74 mentre que l’any passat en van ser 250.

Al Prat del Llobregat, els Mossos pràcticament porten les mateixes intervencions en només cinc mesos, 9 que en tot el 2018, quan en van ser 11. A Girona, l’any passat la policia va intervenir en 200 desnonaments i en els cinc primers mesos d’enguany en tenen registrades 55 actuacions. Les actuacions dels Mossos en aquests casos inclouen Mediació i les actuacions de les unitats d’ordre públic com les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) o bé la Briga Mòbil, en aquelles circumstàncies que es preveu una situació de conflicte més greu que l’habitual. 

Més notícies

Ocupen 4 pisos buits a Sant Antoni per protestar contra una immobiliària

Notícia: Ocupen 4 pisos buits a Sant Antoni per protestar contra una immobiliària
Comparteix
Fem Sant Antoni i el Sindicat del Poble-sec anuncien l'ocupació de quatre habitatges propietat d'Elix, a qui acusen d'especular i assetjar veïns
Notícia: Ocupen 4 pisos buits a Sant Antoni per protestar contra una immobiliària - Mobile
Façana del que va ser la casa d'Enric Pons, fins ara ocupada per refugiats, al costat de la Casa de Cadis / D.C.

Desallotgen la casa de l’exdibuixant de Bruguera difunt, ocupada per refugiats sense sostre

Notícia: Desallotgen la casa de l’exdibuixant de Bruguera difunt, ocupada per refugiats sense sostre
Comparteix
El desnonament s'ha executat sense incidents perquè en el moment de l'acció policial no hi havia ningú a dins
Notícia: Desallotgen la casa de l’exdibuixant de Bruguera difunt, ocupada per refugiats sense sostre - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa