Desallotgen la casa de l’exdibuixant de Bruguera difunt, ocupada per refugiats sense sostre

El desnonament s'ha executat sense incidents perquè en el moment de l'acció policial no hi havia ningú a dins

L’activitat de quatre unitats dels antiavalots de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra ha despertat els sensesostre de la Casa de Cadis al voltant de dos quarts de deu del matí. Estaven desallotjant la casa adjacent, la d’Enric Pons, l’exdibuixant de Bruguera que va morir el febrer passat després d’haver donat 5.000 euros als seus veïns activistes. En aquests baixos del número 281 del carrer Sardenya, a tocar de la Sagrada Família, vivia un petit grup de joves estrangers com a part del projecte d’acollida iniciat a l’antiga casa regional gaditana. Així i tot, quan ha entrat la policia, no hi havia ningú a dins de l’immoble –els joves havien marxat al curs al qual estan inscrits– i el desallotjament s’ha completat sense cap incident, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra a aquest diari.

La policia ha actuat a requeriment del jutjat d’instrucció número 24 i ha completat la voluntat del propietari, J.M. Martínez, que havia activat la via judicial després de no arribar a un acord amistós amb els ocupants. Lagarder Danciu, el líder del projecte Welcome Sense Sostre, considerava desorbitat pagar prop de 1.000 euros de lloguer mensual per aquell espai de 90 metres quadrats i pati pel qual Enric Pons pagava al voltant de 550 euros mensuals. L’objectiu de Danciu era combinar una funció acollidora de refugiats a les habitacions de la planta superior del pis amb un museu en homenatge al seu amic, Enric Pons, a la part baixa de l’immoble. Ara, però, té previst fer el mateix, però a la biblioteca de la Casa de Cadis, propietat ocupada des del novembre passat. També acolliran els pensionistes i joves que havien viscut últimament a la casa de Pons.

Desallotjament sense incidents

Des de que ha començat el desallotjament, s’ha canviat el pany, s’ha entregat les noves claus a la propietat i s’ha permès als ocupants retirar totes les seves pertinences així com els objectes de l’Enric –situació que s’ha allargat durant dues hores. La desocupació ha estat cordial, segons han confirmat propietat i activistes a aquest diari.

Tanmateix, els ocupants critiquen que “no s’hi ha presentat ni la comitiva judicial ni els serveis socials”. Els mossos, per la seva part, recorden que han actuat en compliment d’una instrucció judicial i que han disposat agents de Seguretat Ciutadana del districte de l’Eixample i l’ARRO per assegurar que es completés la consigna.

Més informació

Nou comentari