Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos demanen als Castellers de Barcelona que denunciïn tot indici d’abús

Els Mossos d’Esquadra han demanat als Castellers de Barcelona que denunciïn “comportaments inadequats” o “abusos sexuals” a l’entitat segons un ofici al qual ha tingut accés l’ACN. A la comunicació oficial s’indica que la petició està relacionada amb la detenció recent d’un membre de la colla per presumptes delictes d’aquest tipus, les víctimes dels quals són diverses menors del mateix grup.

Els Mossos admeten el “trasbals” de la notícia per a l’entitat, atès que la persona detinguda “sembla ser una persona carismàtica i estimada” dins la colla. Però alhora recorden el “patiment i la vergonya” de les agredides i la “necessitat de suport” que tenen i “l’esforç” que ha significat per a ells denunciar uns fets com aquests. Per aquest motiu demanen a “qualsevol persona” que tingui “coneixement” o “hagi estat víctima” de “comportaments inadequats o d’abusos sexuals”, que denunciï els fets perquè “no poden quedar impunes”.

La setmana passada transcendia que un jutjat de Barcelona havia decretat llibertat amb càrrecs per a un membre de Castellers de Barcelona detingut per 8 delictes d’abús sexual a menors. La investigació va començar el febrer passat a partir de les denúncies d’algunes de les víctimes. L’entitat va explicar que el membre de la colla havia estat expulsat de manera “cautelar i immediata” tan bon punt la Junta va tenir coneixement dels fets.

Més notícies
Imatge d'arxiu dels Castellers de Barcelona / Jordi Play

Detenen un membre dels Castellers de Barcelona per abusar de 8 menors de la colla

Notícia: Detenen un membre dels Castellers de Barcelona per abusar de 8 menors de la colla
Comparteix
L'home ha quedat en llibertat però amb mesures cautelars
Notícia: Detenen un membre dels Castellers de Barcelona per abusar de 8 menors de la colla - Mobile

Mor el fundador i primer cap de colla dels Castellers de Barcelona

Notícia: Mor el fundador i primer cap de colla dels Castellers de Barcelona
Comparteix
Josep Sala tenia 82 anys i ha deixat un escrit de comiat serè i optimista en què explica que "déu n'hi do" del que ha pogut fer al llarg de la vida
Notícia: Mor el fundador i primer cap de colla dels Castellers de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa