Detenen un membre dels Castellers de Barcelona per abusar de 8 menors de la colla

Un membre dels Castellers de Barcelona està acusat d’abusar sexualment de vuit menors d’edat. Els Mossos d’Esquadra el van detenir ahir i l’home ha quedat en llibertat però amb mesures cautelars per ordre d’un jutge, segons ha avançat El Periódico i han confirmat fonts policials al TOT Barcelona. El membre de la colla tenia un rol rellevant en els castellers i l’aprofitava per convidar les adolescents a casa seva a passar la nit. Era en aquell moment quan presumptament cometia els abusos sexuals, concreta El Periódico.

De la seva banda, Castellers de Barcelona ha explicat en un comunicat que el membre de la colla va ser expulsat de manera “cautelar i immediata” tan bon punt la Junta va tenir coneixement dels fets a l’espera d’aclarir-los. L’entitat afegeix que ha acompanyat totes les persones afectades i que està treballant “per protegir la canalla i evitar possibles futures situacions”.Al text els Castellers de Barcelona indiquen que després de ser informats del “possible comportament inadequat i d’abusos” es van posar en contacte amb la Unitat Funcional d’Abusos a Menors (UFAM) de l’Hospital Sant Joan de Déu per derivar els possibles casos a especialistes.

Paral·lelament van contactar amb la Fundació Vicki Bernadet per rebre assessorament respecte les accions a emprendre. D’altra banda, “les persones majors d’edat afectades” van ser posades en contacte amb l’Associació d’Assistència a Dones Agredides Sexualment (AADAS). Finalment, continua l’entitat, els professionals de la UFAM van considerar que hi havia indicis d’abusos i van actuar d’ofici denunciant el cas a la Fiscalia.

Castellers de Barcelona treballa en un protocol que permeti evitar situacions com aquesta “en un espai tan específic com és el món casteller”. Alhora treballa amb els tècnics de canalla perquè rebin formació en prevenció i se’ls “exigeix” tenir el Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual en negatiu

Nou comentari