Conjura a la Meridiana per evitar multes i complir millor les mesures sanitàries

"Ens tenen moltes ganes", avisa el secretari nacional de l'ANC Antonio Baños

El tall de la Meridiana perilla. El missatge transmès a l’assemblea d’aquest vespre ha pivotat al voltant d’aquesta idea, després que els responsables de la notificació de la protesta, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), hagi rebut avisos sobre els incompliments de les mesures sanitàries. Així ho ha explicat el secretari nacional de l’entitat Antonio Baños, que ha convençut els meridians de la importància de mantenir la distància de seguretat i de portar mascareta perquè el tall “pugui seguir”. “Ens tenen moltes ganes”, ha advertit a l’assemblea.

Després de la seva intervenció, els participants han votat a favor d’aplicar les mesures de seguretat del context de pandèmia per tal d’evitar una actuació policial. Els avisos de Baños, que ha participat al tall com a membre electe de l’ANC, han servit per conscienciar els meridians. “Hi ha el perill proper i real d’una multa”, ha traslladat el periodista i exdiputat de la CUP.

El catedràtic Josep Maria Virgili ha estat el plat fort de la nit, amb una intervenció sobre l’estat del català. El professor ha valorat el context en què viu la llengua i ha avisat dels perills que corre si no se’n fomenta l’ús. “Estem subordinats al castellà”, ha valorat, per rebutjar el bilingüisme “imposat” a Catalunya. “Crec en el multilingüisme”, ha comentat.

Tot plegat s’ha desenvolupat en un context de retrobaments a la Meridiana. Alguns dels manifestants habituals acaben de tornar de vacances i han aprofitat aquest vespre per saludar els companys de protesta. A més, i a diferència del tall d’abans de la pandèmia, els meridians han incorporat un xiulet per avisar del pas d’ambulàncies o altres vehicles d’emergència per facilitar-ne la circulació.

La votació de l’assemblea d’avui també ha servit per allargar el període de notificacions del tall al departament d’Interior, cosa que complica la intervenció policial.

Més informació

Nou comentari