Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els dos acusats del crim de la Urbana es culpen mútuament i demanen l’absolució

Els dos sospitosos del crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral i Albert López, han presentat els seus escrits de defensa de cara al judici que se celebrarà per jurat a l’Audiència de Barcelona i, en ells, els examants es culpen mútuament de l’assassinat de Pedro R., parella d’ella, i demanen l’absolució.

En el de Peral, s’assegura que Albert López –amb qui havien estat amants– estava obsessionat amb ella i no acceptava la seva nova relació amb Pedro R., i que l’1 de maig es va presentar a casa seva de Vilanova i la Geltrú quan hi era ella, les seves filles –de 4 i 6 anys– i la víctima, “amb guants, un tapaboques i una motxilla a l’esquena, de la qual sobresortia un pal”.

Segons aquest relat, López va obligar Rosa Peral a donar-li el seu telèfon mòbil i li va ensenyar que portava la seva arma reglamentària. Després, Rosa Peral va sentir “molts cops molt forts” al soterrani de la casa, on era Pedro R., i una o dues hores després va veure Albert López al pati amb una destral i amb esquitxades de sang a la cara.

La defensa de Rosa Peral, Olga Arderiu, assegura en el seu escrit que “si bé va intentar trucar la policia, no va poder fer-ho atès que Albert López li havia confiscat el telèfon mòbil i el telèfon fix de casa no funcionava; a més, el pànic que sentia pel que pogués passar a les seves filles, la paralitzava”.

En la mateixa línia, justifica que trigués uns quants dies a acudir a la policia perquè estava atemorida per Albert López, que l’amenaçava a ella i a les seves filles, i per aquest mateix motiu el va acompanyar fins al pantà de Foix (Barcelona), on, segons la seva versió, Albert López va fer explotar el cotxe de Pedro R. amb el seu cos a dins –va ser trobat diversos dies després, el 4 de maig del 2017–.

La versió d’Albert López és totalment contrària: el seu advocat, José Luis Bravo, assegura que la seva relació es va basar en contactes esporàdics i que es va refredar perquè ell no volia res més seriós, si bé admet que es va enfadar en descobrir la relació de Rosa Peral i la víctima, per la qual cosa li va enviar “missatges enfuriats” i va donar per finalitzada la relació.

López diu que Peral li va confessar el crim

Segons el seu relat, l’1 de maig a les 22 hores va rebre una trucada de Rosa Peral en la qual confessava que havia matat Pedro R. i li demanava que acudís a casa seva al més aviat possible, cosa a la qual ell va accedir hores després, a les tres de la matinada del dia següent.

Assegura que aleshores Rosa Peral li va mostrar el maleter del vehicle de Pedro R. amb el seu cadàver, i ella li va explicar que havien tingut una discussió molt forta i que ell l’havia agredit davant de les nenes i que “ella l’havia matat”.

“Va reconèixer igualment que la baralla va derivar del fet que Pedro havia decidit abandonar la convivència amb ella a causa dels nombrosos problemes que tenien”, i també li va donar a entendre que l’havia matat d’un tret.

“En estat de xoc”

Albert López assegura que va intentar diverses vegades que truqués la Policia i que al·legués legítima defensa, i que en els següents dies va estar “en estat de xoc, confós, debatent interiorment si havia de denunciar el que havia conegut i trair la promesa feta a Rosa”.

L’encausat al·lega que va ser una “mera comparsa, sense coneixement de les intencions de Rosa”, en diversos moviments per desprendre’s del cadàver, com cremar el vehicle amb el cos dins prop del pantà de Foix.

Segons la seva versió, Rosa Peral va decidir “culpar-lo a ell” del crim en veure la seva indecisió respecte a no delatar-la i pel fracàs de les seves coartades inicials, que volien culpar el seu exmarit o d’altres de la mort de Pedro R.

A més, ressalta que “mai no va tenir lloc cap enfrontament” amb Pedro R. perquè sempre es va considerar traït per Rosa Peral, però no per la seva nova parella.

Més notícies

La fiscalia demana 24 i 25 anys de presó per als acusats del crim de la Guàrdia Urbana

Notícia: La fiscalia demana 24 i 25 anys de presó per als acusats del crim de la Guàrdia Urbana
Comparteix
El ministeri públic considera que López i Peral van matar Rodríguez “de comú acord” perquè “obstaculitzava” la seva relació
Notícia: La fiscalia demana 24 i 25 anys de presó per als acusats del crim de la Guàrdia Urbana - Mobile
Peral entra a casa seva tapada per la policia en l'escorcoll que es va fer a casa seva el 12 d'abril de 2018 / ACN

L’acusat del crim de la Guàrdia Urbana hi implica ara el pare de l’acusada

Notícia: L’acusat del crim de la Guàrdia Urbana hi implica ara el pare de l’acusada
Comparteix
Albert López diu a la jutge del cas que el pare de Rosa Peral va ajudar-la a ficar el cadàver dins del cotxe on la víctima va aparèixer cremada
Notícia: L’acusat del crim de la Guàrdia Urbana hi implica ara el pare de l’acusada - Mobile

La jutge prorroga la presó preventiva als dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana

Notícia: La jutge prorroga la presó preventiva als dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana
Comparteix
Els dos acusats han comparegut davant del jutjat de Vilanova, que ja ha tancat la investigació
Notícia: La jutge prorroga la presó preventiva als dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana - Mobile

Nou comentari

Comparteix