Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’acusat del crim de la Guàrdia Urbana hi implica ara el pare de l’acusada

Un dels dos imputats del crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’agent Albert López, ha assenyalat que una tercera persona hauria estat còmplice de la mort de Pedro Rodríguez en connivència amb l’altra investigada, la també agent Rosa Peral.

Segons hauria relatat López davant la jutge aquesta setmana, Rosa Peral hauria tingut ajuda del seu pare per posar el cadàver dins el cotxe que dies després va aparèixer calcinat prop del pantà del Foix. Ho recullen mitjans com La Vanguardia i l’Ara, que revelen nous detalls de la declaració dels investigats davant la magistrada. Segons López, una trucada de Peral al seu pare la nit de l’1 de maig corrobora la col•laboració d’aquest home encobrint els fets.

Albert López sempre ha dit que ell no va matar Rodríguez i ha insistit que la seva implicació es limita a haver ajudat Peral a desfer-se del cadàver. López, però, ha ofert versions contradictòries al llarg dels dos anys que ha durat la investigació. 

El dia que el van detenir, va dir que havia estat Peral qui havia matat Rodríguez, i va relatar que ella li va trucar al voltant de les 22 h de l’1 de maig però que va arribar a casa d’ella al cap de més de quatre hores. Segons va dir, aquella nit no va saber que Rodríguez era mort, sinó que en va ser coneixedor l’endemà, quan Peral li va ensenyar el cadàver dins el cotxe. Aquell dia, va comprar benzina i va acompanyar Peral al pantà del Foix.

El dia de la reconstrucció dels fets, però, López va dir que la nit del crim havia saltat la tanca de casa d’ella, mentre que el dia que va cremar el cotxe no havia vist ben bé què passava a la pista forestal. Més endavant, encara va oferir una tercera versió: explicava que, la nit del crim, havia anat a casa Peral de matinada i ella li havia confessat que havia matat Rodríguez. Segons aquest relat, la mateixa nit la va intentar convèncer que avisés la policia. L’endemà, Peral li hauria demanat que s’apropessin a casa del seu ex marit per després anar al pantà.

A la interlocutòria emesa per la jutge aquesta setmana, a la qual ha tingut accés l’ACN, la magistrada destaca les incongruències i contradiccions de López durant aquests dos anys, i destaca que existeix un gran interrogant sobre com s’hauria introduït el cadàver dins el cotxe. Segons la jutge, no és possible que Peral introduís sola el cos al maleter perquè era un home corpulent a qui hauria hagut d’arrossegar, i no hi havia restes de sang al terra. 

En aquest sentit, la magistrada remarca que la principal sospita és que van haver de traslladar-lo agafat entre dues persones, i manté que López i Peral són els principals sospitosos. Ara, però, López insisteix que ell no era a casa d’ella en el moment del crim i assegura que va ser el pare de Peral qui la va ajudar a traslladar el cadàver dins el cotxe. Mentrestant, aquesta setmana la magistrada ha acordat mantenir en presó preventiva els dos investigats, ja que considera que tots dos van tenir una participació activa en els fets.

Més notícies

La jutge prorroga la presó preventiva als dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana

Notícia: La jutge prorroga la presó preventiva als dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana
Comparteix
Els dos acusats han comparegut davant del jutjat de Vilanova, que ja ha tancat la investigació
Notícia: La jutge prorroga la presó preventiva als dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa