Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La jutge prorroga la presó preventiva als dos acusats del crim de la Guàrdia Urbana
  • CA

Rosa Peral i Albert López han comparegut davant del jutjat d’instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú, que investiga el crim de la Guàrdia Urbana. La jutge ha decidit prorrogar la presó preventiva als dos acusats i ha donat per tancada la investigació. També ha instat la Fiscalia i l’acusació particular –exercida per la família de la víctima– a presentar els seus escrits de petició de condemna.

Segons ha informat el TSJC aquest dimarts al vespre, s’han practicat totes les diligències acordades i el fiscal presentarà el seu escrit d’acusació en els propers dies o setmanes. A continuació serà el torn dels escrits de les defenses i, per últim, l’auto de concreció de fets que tancarà la tramitació al jutjat d’instrucció. Segons l’auto ofert pel TSJC, tots dos investigats s’han acusat mútuament. Albert L. ha canviat la seva versió en diverses declaracions, però la jutgessa destaca que Rosa P. “ha incorregut en constants contradiccions” i no va facilitar l’accés al seu telèfon mòbil.

A més, ressalta que en cap moment Rosa P. va denunciar la desaparició de la víctima i que va seguir fent vida normal en els dies següents, fent trucades al mòbil del mort “i fins i tot contestant els whatsapps que aquest rebia”. Durant la investigació s’han trobat taques de sang de la víctima a la porta d’accés a un bany del seu domicili.

Pel que fa a Albert L., no s’han trobat proves però la jutgessa veu indicis d’una “participació activa” en la mort de l’home: la interlocutòria considera que “va contribuir a elaborar un pla per intentar atribuir les sospites del que havia passat bé a una suposada xarxa criminal, bé a l’exparella de Rosa P.”. Ell ho nega i diu que aquella nit ella li va dir que la víctima l’havia agredida i li va demanar que saltés una tanca per accedir a la casa. El va portar al cotxe i en obrir ella el maleter va veure el cadàver. La jutge no veu per què l’acusat va saltar la tanca, a no ser que sospités que podria salvar-lo, i atribueix la manca de restes de sang a l’habitació de l’assessinat a que el cos va ser traslladat a coll entre dues persones i no pas arrossegat per una sola.

Traspàs a l’Audiència Nacional 

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la instrucció judicial del cas ja s’ha acabat, però encara queden els tràmits per traspassar el cas a l’Audiència de Barcelona, que és qui haurà de jutjar els acusats d’haver matat Pedro Rodríguez, el tercer membre del triangle amorós més famós de la història de la Guàrdia Urbana.

Rodríguez va ser trobat calcinat dins del seu propi cotxe en un camí a prop del pantà de Foix. Les investigacions van portar fins a la seva parella, Rosa Peral, i una exparella de la noia, Albert López. Tots dos van ser detinguts i empresonats i s’han passat dos anys acusant-se mútuament d’haver matat Pedro Rodríguez.

Tots tres havien estat vinculats a casos polèmics en exercici de les seves funcions policials. Rodríguez va ser denunciat per una agressió a un motorista a la carretera de Rabassada arran d’una infracció i Peral i López van participar en una operació contra el top manta en què va acabar morint un carterista. De fet, aquest últim cas es va reobrir arran de la investigació del crim perquè Peral va acusat Albert López d’haver empès daltabaix d’un penya-segat de Montjuïc el carterista durant la persecució. Tanmateix, el jutjat de Barcelona no va trobar cap element per inculpar-lo i va tornar-ho a arxivar.

A més a més, Peral havia denunciat un sotsinspector de la mateixa Guàrdia Urbana per un suposat cas de pornovenjança. Es va jutjar quan ella ja estava empresonada pel crim del pantà de Foix i el sotsinspector va ser absolt. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa