Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Retiren el passaport a cinc dels detinguts pel 21-D a Barcelona
  • CA

Els deu detinguts a Barcelona durant les manifestacions de protesta per la celebració del consell de ministres a Barcelona del 21-D han quedat en llibertat provisional després de declarar, nou d’ells, davant els jutges de guàrdia. El desè és menor d’edat i el tràmit s’ha fet a la Fiscalia de Menors.   

Dels nou detinguts majors d’edat, quatre han quedat en llibertat provisional sense cap mesura cautelar i als altres cinc, també en llibertat provisional, se’ls ha retirat el passaport, se’ls ha prohibit sortir del territori estatal i hauran de comparèixer periòdicament davant del jutge –per demostrar que no han fugit– mentre continua la investigació dels fets. Tots nou estan investigats com a presumptes autors de delictes de desordres públics i d’atemptat a l’autoritat.

Una grup de familiars i amics s’han concentrat aquest matí davant de la Ciutat de la Justícia, des de les deu del matí en una convocatòria dels CDR, Alerta Solidària, Decidim Ser i Arran que reclamava la llibertat per als detinguts.

Després de la sortida de l’últim detingut Norma Pedemonte, portaveu d’Alerta Solidària, ha assegurat les detencions han sigut una mostra de “repressió excepcional” marcada per l’Estat –encara que les fessin els Mossos d’Esquadra–, i ha subratllat com a prova de la seva tesi que “els atestats policials eren prefabricats i venien de Madrid” i que, fins i tot s’ha “obligat els detinguts a declarar en castellà”, informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Per a la portaveu del col·lectiu antirepressiu, tota l’operació és resultat d’una “voluntat clara de provocar” que ha atribuït al govern espanyol. També ha afirmat que el govern català havia fet “promeses” que no ha “respectat”. En una línia semblant s’ha expressat Adriana Roca, portaveu d’Arran. Segons Roca, “el govern català ha criminalitzat la protesta” i ha abonat el terreny perquè hi hagués aquesta repressió.

Més notícies
Un centenar de persones reclamen a la comissària de les Corts la llibertat dels detinguts del 21-D
Notícia: Un centenar de persones reclamen a la comissària de les Corts la llibertat dels detinguts del 21-D
Comparteix
Vuit furgonetes d'antidisturbis arriben a la zona de la concentració i fan un cordó policial davant de l'edifici
10 detinguts a Barcelona per les protestes contra el consell de ministres
Notícia: 10 detinguts a Barcelona per les protestes contra el consell de ministres
Comparteix
Els Mossos han informat que també hi ha tres persones detingudes a l'Ampolla
Barcelona supera el 21-D sense grans crisis
Notícia: Barcelona supera el 21-D sense grans crisis
Comparteix
Només l’actuació de la Brigada Mòbil dels Mossos entela una jornada en què, malgrat les amenaces, tothom ha sobreviscut
Denuncien que l’impacte d’un projectil dels Mossos obliga a extirpar un testicle a un manifestant
Notícia: Denuncien que l’impacte d’un projectil dels Mossos obliga a extirpar un testicle a un manifestant
Comparteix
Una amiga de l'afectat ho explica a les xarxes i l'hospital Vall d'Hebron confirma l'operació però no es pronuncia sobre la causa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a desembre 22, 2018 | 22:46
    JordiP desembre 22, 2018 | 22:46
    És necessari i urgent que se'ns informi de la catadura ideològica dels detinguts. No és possible que tots ells siguin CDR. I si ho són, no entenc cóm és que no s'ha detingut cap infiltrat de Vox, C's o PP, a d'algun altre grupúscul franconazifeixista. Que n'hi havien: bastants encaputxats es movien de forma diferent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa