Denuncien que l’impacte d’un projectil dels Mossos obliga a extirpar un testicle a un manifestant

Una amiga de l'afectat ho explica a les xarxes i l'hospital Vall d'Hebron confirma l'operació però no es pronuncia sobre la causa

Polèmica per un possible impacte d’un projectil de foam dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra que podria haver provocat una lesió greu en un dels manifestants de les protestes del 21-D pel consell de ministres que es va fer a Barcelona, que ha perdut un testicle.

Una amiga del jove afectat ha denunciat a la xarxa que el noi va rebre un impacte dels projectils que han substituït les pilotes de goma des que les va prohibir el Parlament. Ha explicat que els fets es van produir cap a les dues del migdia “al carrer paral·lel a la Via Laietana”: tot indica que es refereix a les càrregues del carerr de la Fusteria. La noia demana als testimonis que gravessin els fets que els facin arribar imatges per poder denunciar el cas oficialment.

Fonts de l’hospital Vall d’Hebron han confirmat al Tot Barcelona que ahir al vespre van rebre un jove derivat de Mútua de Terrassa amb “un traumatisme a la regió escrotal”. Després d’examinar-lo a quiròfan, els matges van haver d’extirpar el testicle afectat. Un cop superada la intervenció, el seu estat es considera el que mèdicament” es classifica com a “menys greu”, de manera que aquest dissabte mateix podrien donar-li l’alta i enviar-lo a continuar la convalescència a casa.

L‘hospital, però, no es pronuncia sobre les causes de la lesió, un dictamen que correspon a un metge forense que hauria de ser habilitat per un jutjat en el moment que hi hagi denuncia formalitzada.

Els Mossos d’Esquadra han assegurat al Tot Barcelona que de moment no els consta cap denúncia sobre els fets i per tant no tenen per ara cap dada que els permeti investigar-ho ni pronunciar-s’hi. Els mecanismes d’investigació interna s’activaran quan hi hagi denúncia i tinguin prou informació per aclarir si efectivament la lesió va ser causada per un projectil de foam.

La jove denunciant també s’ha queixat que el SEM li va dir només que es posés gel a la part afectada i no van donar importància a la lesió en el moment dels fets.

 

Més informació

Comentaris

  Jordi Morell 22/12/2018 11:23 am
  Pèrdues d'ulls, testicles... Tot gràcies a la nostra "estimada" policia autonòmica servidora del Règim caduc del 78
  anonima 22/12/2018 2:04 pm
  denuncia als mossos i també al servei d'urgències per incompetents!!
  casper 22/12/2018 2:09 pm
  Per a ell i l'altre que va perdre un ull a l'1 d'octubre els hi haurien de donar una paga vitalicia per part de la Generalitat. Els meus impostos que serveixin per això!!!
  JordiP 22/12/2018 7:05 pm
  Gel a l'ou? Coll ..., quin fret! Abans me'l deixo extirpar.
  Jordi 22/12/2018 7:30 pm
  Creu de Sant Jordi, com l Español, no?

Nou comentari