Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els crits d’emergència dels CAP es multipliquen per tot Barcelona
  • CA

“Volem atendre bé els nostres pacients”. Aquest és el càntic que ha ressonat amb més força a la plaça Sant Jaume, on hi ha tant l’Ajuntament de Barcelona com la Generalitat de Catalunya, per collar l’administració i atendre l’emergència dels espais d’atenció primària a la ciutat. “És petit”. “Hi ha poc espai i és vell”. “Tindrem problemes per garantir els circuits nets que se’ns demana després de la Covid-19”. Són comentaris gairebé idèntics que es repeteixen entre els sanitaris dels CAP que s’han apropat al centre de Barcelona a protestar per l’estat del seu lloc de treball.

És la reclamació in crescendo que fa anys que es cuinava a foc lent i que ara, després de l’exemple de lluita col·lectiva del CAP Raval Nord i l’emergència que ha disparat el coronavirus, no s’ha pogut contenir més. Si la setmana passada van fer-se sonades les reclamacions del CAP Gòtic i CAP Passeig de Sant Joan, aquesta protesta, a més, ha encabit la veu de professionals i veïns dels centres de Drassanes, del Casc Antic, de Ramon Turró, del Besòs i de La Pau.

La concentració ha recordat que “la situació és especialment crítica als CAP Gòtic, Passeig de Sant Joan i Raval Nord“, però alhora ha subratllat que les “condicions deficitàries” es troben a molts més centres. De fet, en diversos espais d’atenció primària, com La Pau o el Casc Antic, hi ha promeses de l’administració per renovar els espais que mai acaben d’arribar. Per això, els concentrats reclamen una millor planificació i més espai per a l’atenció sanitària, així com mitjans i personal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa